mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Desferal

Desferal









Prezentare farmaceutica desferal
Chelator specific al fierului, capteaza fierul medicamentos ca si pe cel din componenta unor proteide feruginoase din organism - feritina, hemosiderina; complexul deferoxamina-fier se elimina (asocierea de tamina C 150 - 200 mg/zi creste eliminarea).


Indicatii
Intoxicatie acuta cu fier; hemocromatoza primitiva sau secundara, inclusiv talasemie, hemosideroza pulmonara esentiala, sideroza oculara; ca test diagnostic pentru depistarea depozitelor patologice de fier.


Actiune terapeutica
Flacon continand 500 mg deferoxamina pulbere liofilizata, pentru prepararea de solutie injecila (cutie cu 10 flac. substanta activa si 10 fiole a 5 ml apa bidist.).


Mod de administrare desferal
In

culmeu.com/endocrinologie-si-metabolism/bolile-glandei-paratiroide-si-alte-tulburari-hiper-sau-hipocalcemice/intoxicatia-cu-aluminiu.php" title="Intoxicatia cu aluminiu" class="alin2">intoxicatia acuta cu fier: oral 5-l0 g (continutul a 10-20 flacoane dizolvat in apa) si injectii intramusculare 1- 2 g (continutul a 2-4 flacoane in solutie 10%) la 3-l2 ore, sau in formele grave cu colaps in perfuzie intravenoasa lenta 1 g (fara a depasi 15 mg/kilocorp si ora); pentru eliminarea depozitelor patologice de fier: intramuscular, initial 1 g/zi (in 1-2 injectii), apoi intretinere cu 500 mg/zi; in sideroza oculara se prepara un colir 10%, aplicand local picaturi de 4-6 ori/zi.


Reactii_adverse
Rareori eritem, urticarie, prurit, hipotensiune, chiar soc anafilactic; in cazul tratamentului prelungit s-au semnalat ocazional diaree, voma, dureri abdominale, crampe musculare, tahicardie, febra, afectarea ficatului (c


resterea transaminazelor) sau rinichiului (oligurie, hematurie), trombocitopenie, leucopenie, anemie; rar sau foarte rar opacitati corneene, leziuni retiniene, nevrita optica (se fac periodic examene oftalmologice), convulsii, opacifierea cristalinului. Injectia intramusculara este dureroasa, iar cea intravenoasa poate provoca hipotensiune.


Contraindicatii desferal
Alergie la deferoxamina, boli renale severe sau anurie, sarcina. Asocierea de doze prea mari de tamina C (peste 500 mg/zi) poate afecta inima (insuficienta cardiaca).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole




  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024