mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  



Ghid medical
Index » Boli
» Sufluri continue

Sufluri continue







Suflurile continue incep in sistola, au un maxim de intensitate aproape de S2 si continua in toata sau o parte din diastola (ura 34-l//). Ele reflecta persistenta unui flux intre doua cavitati pe perioada ambelor faze ale ciclului cardiac. Diagnosticul diferential al suflurilor continue este prezentat in elul 34-l. Doua variante nepatologice sunt murmurul venos cervical si suflul mamar. Primul se ausculta la copin si adultii tineri sanatosi in fosa supraclaviculara dreapta si poate fi abolit prin comprimarea venei jugulare interne. Componenta sa diastolica poate fi mai intensa decat cea sistolica. Suflul mamar indica prezenta unui flux arterial crescut prin sani tumefiati si se poate ausculta spre sfarsitul trimestrului trei de sarcina si precoce in postpartum. O apasare ferma cu diafragma stetoscopului poate elimina partea diastolica a suflului. Suflul dispare treptat dupa nastere.


Suflul continuu clasic este cel datorat persistentei canalului arterial dupa nastere. Se ausculta cel mai bine in sau chiar deasupra si la stanga focarului pulmonar, dar se poate auzi si dorsal. in timp, un sunt larg necorectat poate duce la cresterea rezistentei vasculare pulmonare, rezultand hipertensiune arteriala pulmonara si diminuarea sau disparitia componentei diastolice. Un suflu continuu poate indica, de asemenea, prezenta unui anevrism congenital de sinus Valsalva rupt, care apare fie spontan, fie ca o complicatie a endocarditei infectioase. in acest caz, o fistula de presiune inalta este creata intre aorta si o cavitate cardiaca, de obicei atriul sau ventriculul drept. Suflul este mai puternic de-a lungul marginii sternale drepte sau stangi si este frecvent insotit de un freamat. De subliniat, componenta diastolica este mai puternica decat cea sistolica. Pot fi dificil de diferentiat suflurile continue de suflurile sistolic si diastolic, separate in timp, ale unei boli valvulare aortice sau insuficiente aortice severa, izolata. Diferenta este data de invaluirea S2 de catre suflul continuu si de pauza existenta intre suflurile din boala valvulara aortica.

O varietate de alte leziuni pot determina sufluri continue. O fistula arteriovenoasa coronara produce uneori un suflu continuu, slab, cu o componenta diastolica mai puternica, pe marginea sternala stanga sau la apexul ventriculului stang. Boala aterosclerotica severa a unei artere sistemice mari poate determina un zgomot continuu, a carui prezenta semnifica obstructie de grad foarte mare. Pacientii cu stenoza de ramuri pulmonare periferice sau cu atrezie pulmonara si colaterale bronsice extinse pot de asemenea prezenta sufluri continue, ce se pot ausculta cel mai bine dorsal sau pe partea laterala a cutiei toracice. Semne clinice similare sunt prezente la pacientii cu o severa coarctatie de aorta, leziune ce trebuie diagnosticata pe baza pulsului slab si intarziat la membrele inferioare si a hipertensiunii arteriale la cele superioare. Suflul continuu este produs in arterele colaterale (intercostale) largite.



La multi pacienti cauza suflului cardiac poate fi elucidata cu usurinta prin evaluarea corecta a suflului insusi, prezentata in acest modul, realizata tinand seama de istoric, examenul fizic general si alte date oferite de examinarea cardiaca, asa cum se va arata in modulul 227. Cand exista un dubiu in privinta diagnosticului sau sunt necesare date anatomopatologice si fiziologice suplimentare pentru a evalua pacientul si a ifica tratamentul, efectuarea ecocardiografiei transtoracice Doppler are mare valoare in determinarea nu numai a etiologiei suflului, dar si a severitatii leziunii responsabile.
Majoritatea suflurilor cardiace sunt mezosistolice si putin intense (de grad I sau II/). Cand un astfel de suflu apare la un copil sau un adult tanar fara nici o alta dovada de boala cardiaca dupa examenul clinic, este de obicei benign si in general ecocardiografia nu e indicata. Pe de alta parte, ecografia cardiaca e recomandata la pacienti cu sufluri sistolice intense (> III/), in special holosistolice, la fel ca si la majoritatea pacientilor cu sufluri diastolice sau continue.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole