mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Ghid medical
Index » Boli
» Slabiciunea distala - slabiciunea proximala

Slabiciunea distala - slabiciunea proximalaSlabiciunea proximala a doua sau patru membre sugereaza disfunctia muschiului sau, mai putin frecnt, a jonctiunii neuromusculare sau a celulelor cornului anterior. Slabiciunea proximala care se dezvolta in saptamani, luni sau ani este de obicei datorata bolilor ereditare, inflamatorii, meolice sau endocrine. Miopatia produce frecnt slabiciune simetrica a muschilor centurilor pelviana sau scapulara (modulul 383).

Bolile jonctiunii neuromusculare (precum miastenia gravis) se pot manifesta prin slabiciune proximala simetrica (modulul 382), frecnt asociata cu ptoza, diplopie sau slabiciune bulbara si fluctuand ca seritate in cursul zilei. Slabiciunea proximala din boala celulelor cornului anterior este foarte frecnt asimetrica, dar poate fi simetrica daca este familiala (modulul 370). Amorteala nu apare in nici una din aceste boli.

Evaluarea incepe de obicei cu determinarea nilului de creatinkinaza serica si cu studii etectro-fiziologice.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole