mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Ghid medical
Index » Boli
» Infectiile

InfectiileOsteomielita rtebrala este de obicei stafilo-cocica, dar si alte bacterii sau bacilul Koch (boala Pott) pot fi agenti patogeni. La 40% din pacienti poate fi identificata o sursa primara de infectie, cel mai adesea din tractul urinar, tegumente sau plamani. Administrarea intranoasa a medicamentelor este un factor de risc recunoscut. Durerea dorsolombara exacerbata de miscare si neameliorata de repaus, sensibilitatea rtebrala a segmentului implicat si cresterea vitezei de sedimentare a hematiilor sunt elementele cele mai intalnite.

Febra este prezenta doar intr-un sfert din cazuri, iar leucocitoza la o treime din pacienti. Radiografiile conntionale pot evidentia ingustarea unui spatiu discal, cu eroziuni si distractia rtebrelor adiacente, dar aceste modificari diagnostice pot apare dupa saptamani sau chiar luni. RMN este foarte sensibila si specifica pentru osteomielita; identificarea detaliilor tesuturilor moi este excelenta. TC este si ea sensibila si specifica si, ativ cu RMN, poate fi mai usor disponibila si mai bine tolerata de unii pacienti cu dureri dorsolombare sere.


Abcesul epidural rtebral (discutat in modulul 373) se manifesta prin durere dorsolombara (agravata de miscare sau palpare) si febra. Pacientul poate aa acuze radiculare, ce pot evolua catre compresie medulara, cu pierderea locala a sensibilitatii, slabiciune locala, incontinenta si paraplegie. RMN de coloana apreciaza extensia leziunii, ce poate cuprinde mai multe rtebre.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole