mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  



Ghid medical
Index » Boli
» Sufluri mezodiastolice

Sufluri mezodiastolice







Suflurile mezodias-tolice apar de obicei datorita obstructiei si/sau fluxului crescut prin valle atriontriculare. Un exemplu clasic este stenoza mitrala datorata unei leziuni reumatice (ura 34-lF). in absenta calcificarilor extensi, primul zgomot cardiac (Sj) este puternic si suflul incepe dupa clicul de deschidere; intervalul de timp intre S2 si clicul de deschidere este inrs proportional cu gradientul presional atriu stang-ntricul stang. Suflul are tonalitate joasa si se ausculta cel mai bine cu membrana stetoscopului aplicata in zona apexului, in special in decubit lateral stang. Daca intensitatea sa nu reflecta cu acuratete seritatea obstructiei, durata suflului indica intr-o oarecare masura gradul acesteia. Un suflu de durata mai mare denota persistenta unui gradient presional atriontricular stang pe o perioada mai mare a diastolei. Accentuarea presistolica a suflului (ura 34- IA) apare frecnt la ritm sinusal si reflecta o crestere suplimentara a fluxului transmitral consecutiva sistolei atriale mecanice.


Suflul din stenoza tricuspidiana prezinta multe din aceste caracteristici, dar se ausculta cel mai bine pe marginea sternala stanga inferior si, la fel ca majoritatea tulburarilor inimii drepte, creste in intensitate in inspir. Examinatorul poate observa o panta 3; descendenta alungita pe inregistrarea pulsului nos jugular. Semnele de insuficienta cardiaca dreapta pot fi predominante.
Exista alte cateva cauze de suflu mezodiasistolic care sunt important de diferentiat de stenoza mitrala. Mixomul atrial stang (modulul 241) poate simula stenoza mitrala, dar suflul diastolic nu e insotit de


un clic de deschidere sau o accentuare presistolica. Fluxul crescut in diastola prin valva mitrala, asa cum apare in insuficienta mitrala sera sau in sunturile largi stanga-dreapta intracardiace sau ale marilor vase, poate produce un suflu mezodiastolic apical scurt, cu tonalitate joasa. Suflul urmeaza in general un S3 dulce, ce are o tonalitate mai joasa si incepe mai tarziu decat clicul de deschidere (ura 34-lG). Insuficienta tricuspidiana sera poate produce de asemenea un flux diastolic crescut prin tricuspida si un sindrom de umplere dreapta similar cu cel care insoteste insuficienta mitrala sera. Suflul Austin-Flint ce apare in insuficienta aortica sera a fost descris mai sus si apare in prezenta insuficientei aortice sere.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole