mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  



Ghid medical
Index » Boli
» Tulburari vasculare

Tulburari vasculare







O conceptie gresita frecnta, in ciuda exemplelor care demonstreaza contrariul, este ca durerea asociata cu tulburarile vasculare intraabdominale este brusca si cumplita. Durerea emboliei sau trombozei arterei mezenterice superioare sau cea datorata unei rupturi iminente a unui anevrism aortic abdominal in mod sigur este sera si difuza. in mod frecnt, pacientul cu ocluzia arterei mezenterice superioare are doar durere difuza continua, blanda, timp de 2 sau 3 zile inaintea colapsului vascular sau constatarilor prezentei infla-matiei peritoneale. Disconfortul precoce si aparent nesemnificativ este cauzat mai degraba de hiperperistaltica decat de inflamatia peritoneala. Desigur, absenta sensibilitatii si rigiditatii in prezenta durerii difuze si continue la un pacient ce are probabil boala vasculara este caracteristica ocluziei arterei mezenterice superioare. Durerea abdominala cu iradiere in regiunea sacrala, flancuri sau organele genitale va semnala intotdeauna prezenta posibila a unui anevrism aortic abdominal rupt. Aceasta durere poate persista in decursul unei perioade de cateva zile inainte de producerea rupturii si aparitia colapsului.
Peretele abdominal Durerea cu origine in peretele abdominal este de obicei constanta si persistenta. Miscarea, ortosta-tismul prelungit si presiunea accentueaza disconfortul si spasmul muscular. in cazul hematomului tecii muschilor drepti abdominali, frecnt intalnit in prezent in asociere cu terapia anticoagulanta, se poate palpa o formatiune in zona inferioara a abdomenului. Implicarea simultana a muschilor altor parti ale corpului ajuta de obicei la diferentierea miozitei peretului abdominal de un proces intraabdominai ce poate cauza durere in aceeasi regiune.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole