mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Ghid medical
Index » Boli
» Cefaleea - experienta unei dureri de cap

Cefaleea - experienta unei dureri de capPutini dintre noi n-au trecut prin experienta unei dureri de cap in timpul vietii. intr-ader, cefaleea severa, inlidanta, este raportata cel putin anual la 40% din indivizii din lumea intreaga. Aceasta incidenta apare si la subiectii din mari aglomerari urbane, si la cei din asezari rurale. La unii indivizi, stress-ul si anxietatea pot declansa cefaleea "benigna\", dar factorii emotionali nu sunt necesari pentru ca simptomul sa se produca. Cu cat este mai severa cefaleea, cu atat mai probabil este ca ea sa fie asociata cu greata si sa fie simtita ca un disconfort pulsatil si agasant; hiperacuzia si fotofobia sunt adeseori prezente. Mai mult decat atat, cefaleea pare sa nu aiba nici o "utilitate\" pentru pacienti, cei mai multi afirmand contrariul. O clasificare utila a multor cauze de cefalee, adaptata dupa recomandarile Societatii Internationale de Cefalee, este aratata in elul 15-l.

Cefaleea este de obicei un simptom benign si doar ocazional este manifestarea unei boli severe, precum tumora cerebrala, hemoragie subarahnoidiana, meningita sau arterita cu celule gigante. Chiar in situatii de urgenta, doar 5% din pacientii cu cefalee sunt gasiti a avea o boala neurologica severa. Totusi, este absolut necesar ca aceste afectiuni severe sa fie recunoscute si tratate adect. Primul punct ce trebuie rezolt in cazul pacientului ce acuza o durere de cap este de a face distinctia intre cauzele benigne si cele potential periculoase.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole