mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Ghid medical
Index » Boli
» Cvadripareza

CvadriparezaCvadripareza poate rezulta din boala de neuron motor central (localizata la maduva spinala cervicala superioara sau deasupra), din boala difuza de neuron motor periferic sau dintr-o miopatie.
Cvadripareza acuta Diagnosticul diferential pentru cvadripareza acuta cu debut in cateva minute include multe boli de neuroni motori centrali (de exemplu, anoxia, hipotensiunea, ischemia de trunchi cerebral sau maduva cervicala, traumatisme si anomali sistemice meolice) si de asemenea forme rare de slabiciune miopatica (toxine sistemice sau paralizii periodice). Debutul in ore pana la cateva zile poate fi datorat afectiunilor neuronului motor central, ale neuronului motor periferic sau ale celor miopatice.

Toate cele trei tipuri de slabiciune sunt asociate initial, de obicei, cu hipotonie. Daca cvadripareza acuta este asociata cu stupor sau coma, evaluarea incepe cu o TC cerebrala. Daca semnele de neuron motor central sunt prezente, dar pacientul este vigil, testul initial este de obicei un RMN al coloanei cervicale. Daca slabiciunea este a unui neuron motor periferic, miopatica sau de origine necunoscuta, abordarea clinica incepe cu un studiu electrodiagnostic. Polineuropatia acuta demielinizanta (modulul 381) este o posibilitate diagnostica importanta in aceasta situatie. Cvadripareza subacuta sau cronica Cand cvadripareza datorata bolii de neuron motor central apare in cateva saptamani, luni sau ani, distinctia intre afectiunile emisferelor cerebrale, ale trunchiului cerebral si ale maduvei spinale cervicale este de obicei posibila numai prin criterii clinice.

Abordarea diagnostica incepe cu un RMN al locului clinic suspectat ca fiind patologic. Boala de neuron motor periferic se prezinta cu o slabiciune care este cea mai profunda distal, in timp ce slabiciunea miopatica este, tipic, proximala (modulul 381 si 383). Evaluarea incepe apoi cu o EMG si studii de conducere nerasa.

Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole