mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Ghid medical
Index » Boli
» Neoplasmul - durerea dorsolombara

Neoplasmul - durerea dorsolombaraDurerea dorsolombara a fost cel mai frecnt simptom neurologic la pacientii cu neoplasm sistemic, intr-un studiu extins. O treime dintre pacientii cu durere dorsolombara sau cervicala nediagnosticata si cancer sistemic au avut extensie epidurala sau metastaze si o treime au avut dureri asociate numai cu metastaze rtebrale. 11 % au avut durere dorsolombara nelegata de metastaze. Metastazele carcinoamelor (san, plamani, prostata, tiroida, rinichi, tract gastrointestinal), mielomul multiplu si limfomul Hodgkin si non-Hodgkin sunt tumori maligne ce implica frecnt coloana. Durerea dorsolombara poate fi primul simptom, deoarece locul tumorii primare poate fi trecut cu derea sau asimptomatic. Durerea tinde sa fie constanta, surda, neameliorata de repaus si accentuata noaptea.

Inrs, lombalgia mecanica este de obicei ameliorata de repaus. Modificarile radiologice sunt de obicei leziuni distructi in una sau cateva corpuri rtebrale, fara implicarea discului. Implicarea discului creste posibilitatea unui proces infectios. RMN sau mielografia TC sunt studiile de electie in cazul suspiciunii unor metastaze rtebrale. Discutiile asupra carei instigatii este de preferat continua, dar pe baza rezultatelor obtinute se prefera RMN. Din punct de dere practic, se alege testul cel mai rapid disponibil, din cauza faptului ca starea pacientului se poate inrautati cu intarzierea diagnosticului.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole