mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Cefaleea

CefaleeaDureri de cap datorate unor multiple cauze.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: busuiocul, cimbrul, coada soricelului, fenicu-lul, ghintura, hameiul, ienuparul, iedera, izma, levantica, murul, musetelul, macrisul, paducelul, patlagina, roinita, salcia, schinelul, sporiciul, trifoistea de balta, urzica, ungurasul, vascul, zmeurul.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Busuiocul - decoct dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se lasa acoperit 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Izma - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani de ceai rece pe zi. Levantica - infuzie din 3 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se indulceste cu miere de albine. Se beau 2-3 cani pe zi.


Musetelul- infuzie din 1-2 lingurite pulbere flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Paducelul - infuzie dintr-o lingurita de flori, la 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Roinita - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau pana la 2 litri pe zi.
Urzica - infuzie dintr-o lingura de frunze, la 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Zmeurul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite, peste care se toama o
cana cu apa clocotita (250 ml). Se acopera pentru 10-l5 minute si apoi se strecoara. SeIndulceste cu miere. Se beau 2-3 cani pe zi.


Ceaiuri complexe

1. Busuioc - ta (5 g). Cimbru - ta (5 g), Musetel - flori (5 g), Sponci - ta (5 g). Infuzie din acest amestec la 600 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Musetel-flori (15 g). Patlagina- frunze (15 g), Valeriana-radacini (15 g), Coada soricelului - flori (10 g), Mur -frunze (10 g), Levantica - flori (5 g). Infuzie din acest amestec, la 600 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Coada soricelului - flori (15 g), Feniculul - seminte (10 g), Valeriana - (10 g), Musefe/- flori (5 g), Ienupar- fructe (5 g). Infuzie din acest amestec, la 600 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.


L Daca durerea de cap este din cauza hipertensiunii arteriale, se utilizeaza urmatoarea reteta: Paducel - flori (15 g), Salcie - frunze (15 g), Vasc - frunze (15 g), Schinel- ta (10 g), Hamei - conuri (10 g). Infuzie din acest amestec, la 600 ml de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
II. Daca durerea de cap este din cauza hipotensiunii arteriale, se utilizeaza urmatoarea reteta:
1. Unguras - ta (20 g), Macris - radacina (15 g), Roinita - frunzele (15 g). Salcie ~ scoarta (5 g). Infuzie din acest amestec, la 600 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
2. Musetel - flori (30 g), Ghintura - radacina (10 g), Trifoiste de balta - radacina (10 g). Se macereaza timp de 6 zile intr-un litru de n dulce. Se beau 3 paharele pe zi.
UZ EXTERN: Iedera - frunzele proaspete se aplica in zona cefalica, legate cu un tifon.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor