mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Boli cardiace
Index » Boli » Boli cardiace
» Traumatismul cardiac

Traumatismul cardiac






Patologia traumatica a inimii este intalnita in prezent cu frecnta destul de ridicata, traumatismul fiind una din cele mai frecnte cauze de moarte la copii si la adultii tineri. in ultimul timp, in Spitalul de Urgenta Bucuresti, ca si in alte centre, intalnim mai des astfel de cazuri. Ranirea inimii, de regula cu cutitul, nu duce intotdeauna la moarte subita, astfel incat uneori chirurgii pot executa sutura ' coaserea ranii. De cele mai multe ori insa, inima sufera un traumatism inchis, printr-o lovitura in zona inimii. Aceste lovituri sunt periculoase ' amintim de boxerii morti in timpul unui meci de box ca urmare a unei lovituri puternice in dreptul inimii. Situatia cea mai frecnt intalnita in practica este insa accidentul de automobil. Soferul este cel mai expus riscului deoarece, intr-o coliziune frontala, toracele sau se izbeste de volan ' de axul volanului. Purtarea centurii de protectie diminueaza foarte mult acest risc ' de aceea ea a denit obligatorie. Traumatismul cordului este frecnt si in accidentele rutiere in care victime sunt pietonii.

De multe ori la examenul suprafetei corpului nu se constata leziuni prea importante, totusi inima poate fi contuzionata ' ca si alte organe interne de altfel. Contuzia cardiaca poate provoca tulburari de ritm cardiac, uneori gra, rupturi de val sau de cordaje, uneori chiar infarct miocardic. In accidentele de circulatie multe decese se datoreaza lezarii inimii. Din cauza frecntei ridicate a acestor accidente, in toate tarile s-au introdus limite de viteza. Sanctiunile pentru depasirea vitezei sunt, in alte tari, mai dure decat la noi. in Franta, de pilda, amenzile sunt mai mari, se suspenda permisele de circulatie si se poate ajunge la inchisoare sau la confiscarea automobilului in cazul unui comportament iresponsabil al soferului, chiar daca nu s-a produs nici un accident. Traumatismul inimii poate aa urmari, de aceea, in atari situatii este indicata efectuarea unei electrocardiograme si a unui consult clinic atent.






Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor