mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Boli cardiace
Index » Boli » Boli cardiace
» Expertiza medicala - activitate de echipa

Expertiza medicala - activitate de echipaDin prezentarea legislatiei si a metodologiei actitatii de EMCM, rezulta ca la efectuarea practica a acesteia iau parte trei grupe de tehnicieni: medicali, profesionali si sociali.
Tehnicienii medicali au ca preocupare principala silirea diagnosticului anatomo-clinic, efectuarea de explorari morfofunctionale si probe de efort specifice organului in suferinta si in relatie cu efortul profesional specific locului de munca respectiv. Se urmareste cuantificarea cat mai precisa a restantului morfofunctional cardiovascular prit in lumina prognosticului sau.
Tehnicienii profesionali cuantifica efortul profesional solicitat la locul de munca al operatorului uman ce constituie obiect de expertiza si analizeaza conditiile locului de munca, alcatuind profesiograma locului de munca respectiv.
Se evalueaza efortul energetic profesional (neuro-locomotor si de coordonare scero-meolic-endocrin si de reglare, senzorial si psihic). Se precizeaza de asemenea eventualele conditii patogene ale locului de munca (poluarea crescuta, prezenta substantelor toxice, umiditatea, curentii de aer, bratiile, postura statica prelungita, etc).Tehnicienii sociali au in obiectiv studiul conditiilor paraprofesionale, ce se gasesc la granita dintre ata profesionala si cea personala a persoanei de expertizat si a familiei sale. Ei se preocupa si de ambianta sociala in care traieste si munceste persoana in cauza. Metoda lor de lucru este investigatia de teren la domiciliu, loc de munca si/sau unitatile sanitare unde a fost ingrijit bolnavul in cauza dupa o metodologie asupra careia s-a insistat mai sus.
Aceste trei grupe de tehnicieni constituie o echipa care actionand concentric asupra deficientului acopera in acest fel toate laturile actitatii umane permitand evaluarea stiintific fundamentata a capacitatii de munca.
In acest fel decizia luata de comisie este un act stiintific, legal si umanitar si nicicand o parere emisa pe baza unor impresii subiective.


Actitatea practica de EMRCM se efectueaza nemijlocit in cadrul unei comisii la care participa toate cele trei grupe de tehnicieni: medicul de specialitate interne si/sau cardiologie, un medic specialist in expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca si un medic cunoscator al LM al bolnavului in cauza. Prin aceasta larga participare, care confera comisiei de EMRCM caracterul de actitate de echipa, se asigura atat competenta deciziei luate, cat si integrarea actitatii de expertiza medicala in cadrul general al asistentei medicale.

Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor