mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  



Ghid medical
Index » Boli
» Enurezisul nocturn

Enurezisul nocturn





Urinarea in pat, intocmai ca somnan-bulismul si agitatia in somn, este o alta forma de parasomnie care are loc in timpul somnului cu unde lente, la tineri. inaintea varstei de 5 sau 6 ani, enurezisul nocturn ar trebui probabil considerat o trasatura normala in dezltarea copilului.

Aceasta situatie se imbunatateste spontan la pubertate, la adolescenti apare in procent de 1-3% si este rara la adulti. Pragul de varsta pentru initierea tratamentului depinde de ingrijorarea parinteasca si a pacientului fata de aceasta problema. Persistenta enurezisului la adolescenti sau la adult poate reflecta o varietate de conditii care stau la baza acestuia. La pacientii varstnici cu enurezis nocturn trebuie facuta diferentierea intre enurezisul primar si secundar, cel secundar fiind definit prin urinarea in pat in cazul pacientilor care au fost pe deplin continenti timp de 6-l2 luni.

Tratamentul enurezisului primar este rezervat pacientilor de varsta potrivita (mai mari de 5-6 ani) si consta in exercitii pentru ca si in terapie comportamentala. Anomaliile urologice sunt mai obisnuite in caz de enurezis primar si trebuie constatate la examenul urologic. Cauze importante de enurezis secundar includ tulburarile emotionale, infectii ale tractului urinar, leziuni ale coadei de cal, epilepsie, apnee de somn si malformatii ale tractului urinar. La pacientii pentru care enurezisul poate fi o sursa de stres semnificativ, terapia medicamentoasa simptomatica poate fi adecvata si se va acorda de asemenea o atentie deosebita cauzelor de baza. Tratamentul de electie este de obicei cu oxibutinina clorid si imipramina. Desmopresina administrata sub forma de picaturi nazale a fost folosita in unele cazuri.

Parasomnii diverse Alte entitati clinice intregesc definitia parasomniei, in sensul ca ele au loc selectiv in timpul somnului si sunt asociate intr-o oarecare masura cu intreruperea somnului. Exemplele includ: jactatio capitis nocturna (balansarea capului in somn), rbitul in somn si crampe ale picioarelor in timpul somnului.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole