mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Insomnia

InsomniaTulburare de somn caracterizata fie prin imposibilitatea de a adormi, fie printr-o trezire dupa scurta si insuficienta perioada de somn (1-3 ore de la adormire). Insomnia poate avea o etiologie riata, ea fiind cauzata de durere, anxietate, tensiune, frica, sau de abuz de cafea, de psihostimulatoare, de alcool etc.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: busuiocul, hameiul, hreanul, izma, lamaia, lentica, macesul, macul, maghiranul, mataciunea, musetelul, paducelul, pinul, portocalul, roinita, salcia, sulfina, sorvul, talpa gastii, teiul, urzica moarta, leriana, vinarita.


Retete utilizate


UZ INTERN:

Hameiul - infuzie dintr-o lingura de conuri, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Lentica - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Maghiranul - infuzie din 5 g ta maruntita sau pulbere din ta, la 100 ml apa clocotita. Apa se toarna, peste ta, intr-o cana. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se filtreaza. Se ia cate o lingurita, la 2-3 ore.
Paducelul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, flori sau fructe, la o cana cu apa fierbinte (250 ml). Se bea seara, inainte de culcare.Tinctura preparata din 20 g frunze, flori sau fructe, macerate timp de 10 zile, in 100 ml de alcool 60. Se iau 10-l5 picaturi, de 3 ori pe zi, ultima data inainte de culcare.
Salcia - decoct din 2 linguri de scoarta maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 15 minute. Se iau 3 linguri pe zi.
Sulfina - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml) clocotita. Se bea seara, inainte de culcare.
Talpa gastii - infuzie din 3 linguri de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se iau 3-5 linguri pe zi {dintre care 1-2 inainte de culcare). Tinctura preparata din 20 g de ta, macerata 7-8 zile, in 100 ml alcool de 70. Se iau cate 20-40 de picaturi, de 2-3 ori pe zi.
Teiul - infuzie din 1-2 lingurite de fiori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Urzica moarta - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Valeriana - infuzie dintr-o lingurita de radacina, la o cana cu apa (250 ml). Se bea inainte de culcare.
Vinarita - infuzie din 2 lingurite de pulbere ta, peste care se toama o cana cu apa rece (200 ml). Se lasa de mai multe ori sa dea in clocot si apoi se strecoara. Se bea, seara, cate o ceasca.


Ceaiuri complexe

1. Tei - flori (40 g), Hamei - conuri {30 g), Talpa gastii - ta (20 g), Valeriana -radacina (20 g), Paducel - fructe (20 g). Infuzie din 1-2 iingurite de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.


2. Td - flori (40 g), Hamei - conuri (30 g), Talpa gastii - ta (30 g), Valeriana -radacina (20 g), Sorv - ta (20 g), Mac - capsule (20 g). Infuzie din 1-2 lingurite de amestec, la o cana cu apa. Cantitatea se bea seara, inainte de culcare.
3. Paducel - flori (10 g). Tei - flori (20 g), Mataciune ~ ta (20 g). Talpa gastii -ta (40 g), Sorv - ta (10 g). Infuzie din 1-2 linguri de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
4. Valeriana - radacina (40 g), Lentica - flori (30 g), Musetel - flori (15 g), Izma -frunze (15 g). Infuzie dintr-o lingurita de de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se bea cu o jumatate de ora inainte de culcare.
5. Busuioc - ta (30 g), Maces - fiori (30 g). Lamai - frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingurita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se bea o cana, seara, la culcare.
6. Salcie - scoarta (40 g), Musetel - flori (40 g), Paducel - flori (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se bea o cana, inainte de culcare.
7. Valeriana - radacina (20 g). Hamei - conuri (20 g), Roinita - frunze (20 g), Musetel - flori (40 g), Paducel - flori (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se bea o cana, inainte de culcare.
8. Valeriana - radacina (10 g). Se macereaza 6 ore, in 500 ml apa rece, apoi se fierbe 5 minute si se adauga cate o jumatate de lingurita conuri de Hamei, frunze de Roinita si ta de Sunatoare. Se bea o cana, la culcare.
UZ EXTERN:
Hreanul - radacina rasa aplicata, sub forma de cataplasma, pe glezne. Lentica - infuzie din 100 g de flori, la 3 litri de apa, care se adauga in apa de baie. Decoct dintr-un amestec de ulei de Lentica cu alcool (in cantitati egale), din care se adauga 3-4 g la baie. Pinul - bai generale calde cu ace de pin. Teiul - infuzie din 150 g de flori, la 2-3 litri de apa, care se adauga in apa de baie.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai