mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  



Ghid medical
Index » Boli
» Starea confuzionala

Starea confuzionala







Confuzia este o stare comportamentala de reducere a silitatii mentale, a coerentei, a capacitatii de intelegere si a motivatiei. Neatentia si dezorientarea sunt semnele precoce principale; oricum, odata cu agravarea starii confuzionale acute exista o deteriorare a memoriei, perceptiei, intelegerii, capacitatii de solutionare a problemelor, limbajului, praxisului, functiei vizuale spatiale si a unor variate aspecte ale comportamentului emotional, fiecare din acestea fiind identificate intr-o regiune specifica a creierului. In timpul afectarii precoce, este dificil de silit daca aceste functii mentale complexe sunt reduse numai ca rezultat al unui defect predominant al atentiei, dar disfunctia corticala globala este asteptata in cazul bolilor meolice
si al agentilor farmacologici, care sunt sursele cele mai frecnte ale starii confuzionale acute. Se spune despre pacient ca are encefalopatie atunci cand pe langa confuzie prezinta si elemente de somnolenta.




Confuzia poate fi o caracteristica a dementei, caz in care cronicizarea procesului si uneori efectul disproportionat asupra memoriei o disting de confuzia acuta. Starea confuzionala poate rezulta, de asemenea, dintr-un deficit al unei singure functii corticale mentale superioare, cum ar fi afectarea intelegerii limbajului, pierderea memoriei sau pierderea aprecierii spatiale, caz in care fiecare stare este definita prin modificarea de comportament dominanta (si anume, afazia, dementa, agnozia) mai degraba decat caracterizand starea drept confuzie ( modulul 25).
Somnolenta determinata de modificarile meolice sistemice sau de leziunile cerebrale este in mod caracteristic acompaniata de confuzie (encefalopatie). In aceste situatii, problema principala care determina scaderea nilului de constienta trebuie silita. O circumstanta dificila apare cand procesul care conduce in final la somnolenta sau la stupoare debuteaza cu confuzie sau delir la pacientul in stare de ghe completa.


Pacientul confuz este de obicei linistit, nu inclina spre dialog si este psihic inactiv. in anumite cazuri confuzia este acompaniata de iluzii (perceptii eronate ale derii, sunetului sau simtului tactil ambientale) sau de halucinatii (perceptii endogene spontane). in timp ce psihiatrii folosesc termenul de delir interschimbabil cu confuzia, neurologii prefera sa-l rezer ca descriere pentru starea de agitatie hipersimpatotonica halucinatorie, cel mai adesea datorata alcoolului sau stoparii drogurilor sau medicamentelor halucinatorii.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole