mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Varicele

VariceleDilatatie venoasa permanenta, de forma neregulata, datorata structurii laxe a peretelui venei. Este mai frecventa la membrele inferioare, fiind favorizata de pozitia verticala a corpului. Este insotita de dureri locale si, adeseori, de tulburari trofice ale tesuturilor inconjuratoare, care pot merge pana la aparitia unor ulceratii cu o slaba tendinta de cicatrizare.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: alunul, busuiocul, ciresul, castanul porcesc, coada calului, coada soricelului, dracila, fumarita, galbenelele, hameiul, ienuparul, izma, iedera, jalesul, lentica, musetelul, papadia, patlagina, rachitanul, rozmarinul, sunatoarea, tataneasa, turita mare, urzica, urzica moarta, verbina.


Retete utilizate


UZ INTERN:

Alunul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Tinctura din frunze de alun - 100 g, puse in 200 ml alcool 70. Se iau 20-30 de picaturi pe zi.
Coada soricelului - infuzie dintr-o lingurita de flori uscate, la o cana cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Ienuparul - infuzie dintr-o lingurita de galbuie, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Jalesul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la 100 ml apa clocotita. Se beau 2 cani pe zi. P&padia - infuzie din 1-2 lingurite de ta intreaga, uscata si maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Patlagina - infuzie din 1-2 lingurite pulbere din frunze uscate, peste care se toama o cana cu apa clocotita (250 ml). Se Iasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Rachitanul- decoct din 4 linguri de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 3 cani pe zi.
Sunatoarea - infuzie dintr-o lingura de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Tataneasa - decoct dintr-o lingura de radacina, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 15-30 de minute. Se beau 2-3 cani pe zi.
Turita mare - infuzie dintr-o lingura cu pulbere de ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Urzica - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si manmtite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Urzica moarta - infuzie din 2-3 linguri cu flori proaspete, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Ceaiuri complexe


1. Dracila - radacina (50 g), Castan salbatic - scoarta (40 g), Cires - fructe (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec. la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. TataneasA - radacina (20 g), Dracila - radacina (20 g), Fumarita - ta (20 g), Turita mare - ta (20 g), Galbenele - flori (20 g), Jales - frunze (20 g). Coada calului - ta (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Izma - frunze (20 g), Jales - frunze (20 g), Verbina - flori (20 g), Busuioc - ta (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
UZ EXTERN:
Alunul - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se aplica comprese in zona afectata.
Castanul salbatic - alifie obtinuta din miezul fructelor, amesteca: cu unt sau cu unsoare. Alifia se aplica pe zona afectata.
Galbenelele - alifie obtinuta din 100 g flori, amestecate cu unt sau cu unsoare. Se aplica pe zona afectata.
Ceaiuri complexe
1. Sunatoare - ta (20 g), Musetel - flori (20 g). Coada calului - ta (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se aplica comprese in zona afectata.
2. Musetel - flori (40 g), Hamei - conuri (20 g), Lentica - flori (20 g). Rozmarin -frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (300 ml). Se aplica comprese in zona afectata.
3. Galbenele - flori (20 g). Coada soricelului - flori (20 g). Urzica - frunze (20 g), Coada calului - ta (20 g), Jales - frunze (20 g), Rozmarin - frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se adauga in apa de baie.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor