mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Meteorismul

MeteorismulUmflarea abdomenului, ca urmare a aparitiei unei cantitati mari de gaze in stomac, dar mai ales in intestinul subtire si in cel gros. Cauzele balonarii sunt mai ales fermentatiile glucidelor (apare mult CO) sau ale proteinelor (apare mult amoniac), dar se datoreaza si gastroenteritelor si toxinfectiilor alimentare.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anasonul, angelica, busuiocul, chimenul, coada racului, coada soricelului, coriandrul, crusinul, feniculul, ienuparut, izma, jalesul, levantica, maghiranul, musetelul, obligeana, roinita, sulfina, sunatoarea, talpa gastii, turita mare, valeriana.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Anasonul - infuzie dintr-o lingurita fructe, la 300 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in 3 reprize, inainte de masa. Angelica - decoct din 2 lingurite amestec in parti egale pulbere, radacina si fructe, la 2 cani cu apa. Se fierbe 5-l0 minute si apoi se strecoara. Se bea incet, cu inghitituri rare.


Busuiocul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere frunze, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Chimenui - infuzie dintr-o jumatate lingurita fructe, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea in 3 reprize, dupa mesele principale.
Coada racului - infuzie dintr-o lingura pulbere ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi, dupa mese. Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori maruntite, la 1/2 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea calduta, in cursul unei zile, in 4-5 reprize.
Coriandrul - infuzie dintr-o lingurita de fructe zdrobite sau nezdrobite, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute, se strecoara. Se bea fractionat, intr-o zi. Crusinul - decoct dinir-o lingura pulbere scoarta, la o cana cu apa fierbinte (200 ml). Se lasa acoperita 30 de minute, apoi se fierbe 15-30 de minute la foc mic. Se bea caldut, seara, la culcare.
Feniculul - infuzie dintr-o jumatate lingurita fructe, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in cursul unei zile. Ienuparul - decoct din 5-l0 galbuie (fructe), la 500 ml de apa. Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Izma - infuzie dintr-o lingurita frunze maruntite, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani de ceai rece pe zi. Jalesul- infuzie dintr-o lingurita frunze uscate si maruntite, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Levantica - infuzie din 3 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Maghiranul - infuzie dintr-o lingurita de ta maruntita sau pulbere de ta, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Musetelul - infuzie din 1 -2 lingurite pulbere flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Obligeana - infuzie dintr-o lingura de rizom uscat si maruntit, peste care se toarna o cana (200 m) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi.


Roinita - infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite sau pulbere de frunze, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Sulfina - infuzie dintr-o lingurita cu flori uscate si maruntite sau pulbere de ta, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Sunatoarea - infuzie dintr-o lingura de ta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Talpa gastii - decoct din 15 g pulbere de ta, la 1/2 litru de apa. Se fierbe pana se scade la jumatate. Se bea, fractionat, intr-o zi.
Turita mare - infuzie dintr-o lingura de ta uscata si maruntita, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi, inainte de mese.
leriana - decoct din 8-l0 g radacina, la 200 ml de apa rece. Se fierbe 3-5 minute. Se lasa la racit 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea o cana pe zi. Ceaiuri complexe
1. Jeriana - radacina (20 g), Talpa gastii - ta (30 g), Roinita - frunze (30 g), Chimen - fructe (10 g), Fonicului - fructe (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-3 cani pe zi.
2. Coada soricelului - flori (20 g), Izma - frunze (10 g), Chimen - fructe (10 g), Coriandru - fructe (10 g), Feniculul - fructe (10 g), Crusin - scoarta (40 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi, dupa mesele principale.
3. Coada soricelului - flori (20 g), Izma - frunze (20 g), Turita mare - ta (10 g). Coada racului - ta (10 g), Sunatoare - ta (10 g), Coriandru - fructe (30 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor