mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Intoxicatiile

Intoxicatiileimbolnavirea organismului ca rezultat al ingurgitarii sau acumularii unor medicamente, sau a unor substante toxice in cantitate mare.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anghinarea, brusturele, catina alba, cicoarea, coada soricelului, fasolea, iarba mare, ienuparul, izma, lumanarica, mesteacanul, osul iepurelui, papadia, pirul, porumbarul, sunatoarea, trei-frati-patati, trifoiul rosu, urzica.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Anghinarea - infuzie din 2 lingurite ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (300 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute. Se bea in 3 reprize, inaintea meselor principale.
Brusturele - decoct din 3-4 linguri pulbere radacina, la 1 litru de apa clocotita. Se continua fierberea 2 minute la foc scazut. Se strecoara si se indulceste. Se bea in timpul unei zile.


Catina alba - infuzie din 2 linguri de fructe zdrobite, peste care se toarna 500 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, in cursul unei zile.
Cicoarea - decoct din 2 lingurite de ta (radacina plus partile aeriene), la 200 ml apa. Se fierbe 5 minute. Se bea caldut, in 3 reprize, inaintea meselor principale. Coada soricelului - infuzie dintr-o lingura de flori maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi, inainte de mese.
Fasolea - decoct din 3 linguri de teci maruntite, in 750 ml de apa rece. Se fierb 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in 3 reprize. In decursul unei zile. Iarba mare - decoct din 3-4 linguri pulbere radacina, la o cana cu apa rece (200 ml). Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se iau 2-3 lingurite seara, cu o ora inainte de culcare.
Ienuparul- decoct diluat din 10-20 galbuie (fructe), la 1 litru de apa. Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Izma - infuzie dintr-o lingurita frunze maruntite, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Lumanarica - infuzie dintr-o lingurita cu flori uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Mesteacanul - infuzie din 4-5 lingurite de frunze, la 300 ml de apa clocotita. Se lasa 15 minute si apoi se strecoara. Se adauga un rf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se bea o cana, la interl de 3-4 ore.


Osul iepurelui - decoct din 4 linguri de radacina maruntita, la 1 litru de apa rece. Se fierbe 30 de minute. Se bea fractionat, in decursul unei zile.
Papadia - infuzie din 1-2 lingurite de ta intreaga (frunze, rizom, radacina), uscata si maruntita, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Pirul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere rizom, intr-o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani de ceai caldut pe zi.
Porumbarul - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cam pe zi.
Sunatoarea - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Trei-frati-patati - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 3 cani pe zi.
Trifoiul rosu - infuzie dintr-o lingurita de flori uscate, maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Urzica - infuzie dintr-o lingura cu frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor