mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Rinita

RinitaInflamatie a mucoaselor nazale, datorata unor alergeni, ca: polenul, praful etc. Se manifesta prin stranuturi repetate, senzatie de infundare a nasului, secretii, la inceput apoase, apoi muco-purulente, cefalee usoare, febra.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anasonul, busuiocul, cerentelul, cimbrisorul, cimbrul, ciubotica cucului, coacazul negru, coada soricelului, cimisirul, crusinul, izma, jalesul, lemnul dulce, lentica. macesul, maslinul, musetelul, pirul, roinita, roslopasca, rozmarinul, rachitanul, salcia, socul, stejarul, sorvul, teiul, trei-frati-patati, turita mare, tintaura, scul.


Retete utilizate UZ INTERN:
Busuiocul - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa clocotita {200 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Cerentelul - decoct din 2 lingurite de rizom si radacina maruntita, la 300 ml apa rece. Se fierbe 30 de minute la foc mic. Se lasa 15 minute si apoi se strecoara. Se consuma in 3 reprize, dupa mesele principale.
Cimbrisorul - infuzie dintr-o lingurita de ta, la 200 ml apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Cimbrul - infuzie dintr-o lingurita ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Ciubotica cucului - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Coacazul negru - infuzie dintr-o lingurita de muguri, la o cana (200 rnl) cu apa clocotita. Se lasa 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Coada soricelului ~ infuzie dintr-o lingura de flori, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Jalesul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite, la 100 mi apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cesti pe zi. Lemnul dulce - macerat la rece dintr-o jumatate lingurita de radacina pisata, la o cana cu 200 ml apa. Se bea in cursul unei zile.
Lentica - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Macesul- decoct din 2 linguri de fructe zdrobite, la 500 ml de apa. Se fierbe 10 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Musetelul - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Pirul - infuzie dintr-o lingurita de rizom, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi. Rachitanul - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 3 cani pe zi.
Roinita - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si manintite, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Rozmarinul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Salcia - decoct din 2 linguri de scoarta, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se iau 3 linguri pe zi.


Socul - infuzie din 2 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi.
Stejarul - decoct din 2 lingurite de scoarta, la o cana cu apa (200 ml). Se fierbe 20-30 de minute. Se beau 2 cani pe zi. Sorvul - infuzie dintr-o lingura de ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute, dupa care se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Teiul - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Trei-frati-patati - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml).
Se beau 2-3 cam pe zi.
Tintaura - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Ceaiuri complexe
1. Izma - frunze (20 g), Turita mare - ta (20 g), Crusin - scoarta (20 g), Rostopasca - ta (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Eucalipt - frunze (20 g), Vasc - frunze (20 g), Maslin - frunze (20 g). Decoct dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea o cana pe zi.
3. Anasonul - fructe (20 g). Cimisir- frunze (20 g), Tintaura - ta (20 g). Facute pulbere in 1/2 pahar cu apa indulcita. Baut in mai multe reprize.


UZ EXTERN:

Cerentelul - decoct din 3 lingurite de radacina maruntita, la 300 ml apa rece. Se fierbe 30 de minute. Se foloseste sub forma de spalaturi.
Cimbrisorul - inhalatii din 1-2 lingurite de ta, la 200 ml apa fierbinte. Cu acelasi ceai se fac si spalaturi nazale.
Coada soricelului- infuzie dintr-o lingura de flori, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se foloseste ca inhalatii, sau spalaturi nazale.
Lentica - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la 250 ml de apa clocotita. Se fac inhalatii si spalaturi nazale.
Musetelul- infuzie dintr-o lingurita de flori, la 200 ml de apa clocotita. Se fac inhalatii si spalaturi nazale.
Rozmarinul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la 200 ml apa clocotita. Se fac inhalatii sau spalaturi nazale, de 2 ori pe zi.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor