mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Nevralgiile

NevralgiileSindrom dureros, localizat pe traseul unui nerv, al carui nume il poarta (exemplu: nevralgie faciala, n. intercostala, n. trigeminala, n. pelviana, n. sciatica etc).
Plante medicinale ce pot fi utilizate: bradul, brusturele, busuiocul, cimbrul, ciubotica cucului, coada soricelului, cretisoara, dediteii, feniculul, iedera, ienuparul, isopul, izma, levantica, musetelul, mustarul negru, paducelul, pedicuta, piciorul cocosului, roinita, salcia, salcia capreasca, silurul, socul, spanzul, sunatoarea, talpa gastii, tataneasa, teiul, trei-frati-patati, ulmul, urzica.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Dediteii - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata si maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.


Iedera - decoct dintr-o lingura de frunze maruntite, la o cana cu apa rece (250 ml). Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Musetelul - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Socul - infuzie din 2 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 3 cani pe zi.
Ceaiuri complexe
1. Talpa gastii - ta (40 g), Busuioc - ta (10 g), Levantica - flori (10 g), Teiul - flori (30 g), Paducel - flori (10 g). Decoct dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa rece (250 ml). Se fierbe 5 minute la foc mic, apoi se lasa in repaus 10 minute, dupa care se filtreaza. Se beau 2-3 cani pe zi.
2. SUur - ta (30 g), Cretisoara - ta (30 g), Salcie - frunze (20 g), Brusture -radacina (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Trei-frati-patati - ta (30 g), Ciubotica cucului - flori (30 g), Sunatoarea - ta (10 g), Roinita - frunze (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
4. Coada soricelului - florile (30 g), Sunatoare - ta (20 g). Izma - frunze (10 g), Ciubotica cucului - flori (10 g), Trei-frati-patati - ta (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.


UZ EXTERN:

Iedera - decoct din 100-l50 g frunze, la 3 litri de apa. Se fierbe bine si se strecoara. Lichidul se adauga in apa de baie, la Temperatura de 37C.
Ienuparul - frectii locale cu ulei din fructe (galbuie), in solutie 1% alcool. Frectii cu solutie alcoolica (5 ml de ulei la 25 ml de alcool de 95) la locul dureros. Mustarul negru - bai locale cu 25-30 g de faina obtinuta din seminte. Faina se pune intr-un saculet, peste care se toama 2-3 1 apa calda, la 25-30C, care se tine in contact timp de 20-30 de minute.


Piciorul cocosului - sucul proaspat obtinut din ta se foloseste, sub forma de frectii, in zona dureroasa.
Spanzul - infuzie dinlr-o lingura cu flori si frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml).
Se aplica caldut, sub forma de cataplasme, in zona dureroasa. Decoct din 50-l00 g rizom, la o cana cu apa rece (250 ml). Se fierbe 15-20 de minute si apoi se adauga in apa de baie.
Tataneasa - infuzie din 4-5 linguri de radacini, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se aplica cataplasme in zona dureroasa.
Ulmul - decoct din 100-200 g scoarta, la 1 litru de apa rece. Se fierbe 15-20 de minute si apoi se raceste. Se aplica comprese in zona dureroasa.
Rezultate bune se obtin si cu urmatorul amestec de uleiuri: ulei latil de Brad (3 g), ulei latil de Fenicul (3 g), ulei latil de Isop (3 g), ulei latil de Levantica (3 g), ulei latil de Izma (3 g), Glicerina (5 g), Alcool 95 (10 g). Amestecul se foloseste pentru masaje locale in locul dureros.
Lotiune complexa
Urzica - frunze (40 g), Pedicuta - ta (40 g). Infuzie din acest amestec, la o cana cu apa clocotita (300 ml). Se aplica comprese calde la locul dureros.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor