mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Febra

FebraMijloc de lupta al organismului impotriva bolii, si numai atunci cand dene nociva, se va actiona direct asupra ei.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: aninul negru, anghinarea, bozul, brusturele dulce, cerentelul, cicoarea, ciubotica cucului, coada soricelului, cretisoara, cretusca, coacazul negru, dracila, hameiul, isopul, lamaia, levantica, lichenul de piatra, limba mielului, merisorul, musetelul, plopul negru, portocalul, papadia, pelinul, salcia, schinelul, socul, sovarvul, teiul, trifoistea de balta, tintaura, ungurasul, zmeurul.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Aninul negru - decoct din 10 g (o lingura) pulbere de scoarta, la o cana (200 ml) cu apa. Se da in clocot, se acopera 5 minute si se strecoara. Se bea fractionat, in doua reprize.


Anghinarea - infuzie din 2 lingurite de ta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (300 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute. Se bea in 3 reprize, inaintea meselor principale.
Bozul - infuzie din frunze uscate si maruntite - 2 lingurite, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se bea o cana pe zi.
Brusturele dulce - decoct din 10 g ta maruntita (frunze, rizom), la 1/2 litru de n natural. Se fierbe 10-l5 minute la foc mic. Se lasa acoperit 2-3 ore si apoi se strecoara. Se ia cate o lingurita pe zi.
Cerentelul - infuzie dintr-o lingura pulbere ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau 1-3 lingurite, de trei ori pe zi. Cicoarea - infuzie din 2 g frunze uscate si maruntite, la o ceasca cu apa clocotita. Se lasa 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea calduta, 1-2 cesti pe zi. Ciubotica cucului - infuzie din 1 -2 lingurite de flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea treptat, in cursul unei zile.
Coacazul negru - infuzie din 2 lingurite de frunze uscate, maruntite, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi, inainte de mese.
Coada soricelului - infuzie dintr-o lingura flori maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau


2 cani pe zi, inainte de mese.

Cretisoara - infuzie din 1 -2 lingurite ta uscata, maruntita, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10 minute. Se beau 1-2 cani pe zi.
Cretusca - infuzie dintr-o jumatate lingurita pana la o lingurita pulbere ta, ia o cana (250 ml) apa clocotita. Se beau 2 cani pe zi.
Dracila - decoct dintr-o lingurita pulbere scoarta, la o cana cu apa (200 ml); se fierbe 5 minute si se Iasa sa se raceasca 10-l5 minute, apoi se filtreaza. Se beau 1-2 cani pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Isopul - infuzie din 1-2 lingurite de ta, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Levanfica - infuzie dintr-o lingura amestec flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute. Se beau 2-3 cani pe zi.
Limba mielului- infuzie din 2 lingurite de flori, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Merisorul - decoct dintr-o lingurita de pulbere frunze, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Musetelul- infuzie din 1-2 lingurite pulbere flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.


Pelinul - infuzie dintr-o lingurita ta uscata, maruntita, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in trei reprize, inainte de mese.
Plopul negru - infuzie din 1-2 lingurite muguri, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Salcia - decoct din 2 linguri de scoarta maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se iau


3 linguri pe zi.

Schinelul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere ta, la o cana (250 ml) apa clocotita. Se bea cate un sfert de cana, cu o jumatate de ora inaintea meselor. Socul - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 3A cani pe zi. Sovarvul - infuzie din 10 g ta maruntita, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita pana se raceste. Se bea, de 3 ori pe zi, cate o cescuta.
Trifoistea de balta - decoct dintr-o lingura pulbere de frunze, la 500 ml apa rece. Se lasa la macerat 1-2 ore. Se iau 1-2 linguri, inainte de masa.
Tintaura - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (200 ml). Se bea in cursul unei zile, in 3-4 reprize. Tinctura din 20 g de ta macerata 8 zile, in 100 ml de alcool. Se iau cate 30-40 de picaturi, de 2-3 ori pe zi.
Ungurasui - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml) clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi. Infuzie din 2 linguri de ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Zmeurul - infuzie dintr-o lingurita frunze uscate si maruntite, peste care toama o cana (250 ml) apa clocotita. Se acopera 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Ceaiuri complexe
1. Soc -flori (20 g), Tei- flori (20 g), TintauiA -ta (10 g),Papadia- ta (20 g), Salcia - scoarta (15 g), Hamei - flori (15 g). Decoct (prin fierbere 10 minute) dintr-o lingura din acest amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Cretisoara - ta (30 g), Schinel - ta (30 g), Coada soricelului - flori (20 g), Merisor- frunze (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Lamaie - frunze (30 g), Tintaura - ta (30 g), Portocal - flori (20 g). Decoct dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 10 minute. Se beau 2 cani pe zi.
4. Lichen de piatra - ta (20 g), Vasc - frunze (20 g), Isop - ta (20 g), Salcie - scoarta (20 g). Amestec pus la macerat, timp de 8 zile, intr-un litru de n dulce. Se beau 3 paharele pe zi.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor