mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Diureza

DiurezaProcesul de formare si eliminare de urina. Poate fi un procedeu de spalare a sangelui, cand se realizeaza prin diuretice (in: nefrite cronice cu albuminurie, pietre la ficat sau la rinichi, edeme cu oligurie, hepatite etc).
Plante medicinale ce pot fi utilizate: albastrelele, anasonul, anghinarea, brusturele, ciresul, coada calului, ienuparul, izma, macesul, merisorul, mesteacanul, papadia, pelinul, pinul, pirul, plamanarica, plopul negru, porumbarul, sapunarita, scaiul vanat, socul, sulfina, trei-frati-patati, urzica, urzica moarta.I Retete utilizate
UZ INTERN:
Albastrelele - infuzie dintr-o lingurita de flori uscate, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea calduta, in 3 reprize, cu o jumatate de ora inaintea meselor.
Anasonul - infuzie dintr-o jumatate de lingurita de fructe, la o cana cu apa clocotita (250 m]). Se lasa 15 minute si apoi se strecoara. Se bea intreaga cantitate, inainte de mese.


Anghinarea - infuzie din 2 lingurite de ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Brusturele - macerat la cald, 3-4 linguri radacina, la 1 litru de apa fierbinte. Se continua fierberea 2 minute la foc scazut si apoi se strecoara. Se indulceste. intreaga cantitate se bea in timpul unei zile.
Ciresul - decoct dintr-un pumn de codite, la 600 ml de apa rece. Se fierb 15 minute. Se bea fractionat, in cursul unei zile.
Coada calului - macerat la rece din 4-5 lingurite de ta maruntita, la 1,5 litri apa. Se bea in cursul unei zile.
Ienupar- decoct din 10-20 "fructe\" albastrui, la 1 litru de apa. Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Izma - infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20-30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Macesul - infuzie sau decoct din 2 linguri de fructe, la 500 ml de apa clocotita. Se fierb 10 minute. intreaga cantitate se bea intr-o zi, in doua reprize.
Merisorul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Mesteacanul- infuzie din 1-2 linguri de frunze uscate, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe si apoi se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se filtreaza dupa 6 ore. Se beau 2-3 cani pe zi.
Papadia - decoct dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Pelinul- infuzie dintr-o lingurita de ta uscata maruntita, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea inainte de mese, in trei reprize.
Pinul - infuzie dintr-o lingura de muguri, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Pirul - infuzie dintr-o lingurita de rizom maruntii, sau pulbere, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.


Plamanarica ~ infuzie dintr-o lingura de frunze maruntiie, peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita timp de 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Plopul negru - infuzie din 1-2 lingurite muguri, peste care se toarna o cana cu apa clo-cotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Porumbarul - infuzie dintr-o lingurita de petale flori, peste care se toarna o cana cu apa in clocot (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Sapunarita - infuzie dintr-o lingurita pulbere de rizom si radacina, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Scaiul vanal - infuzie dintr-o lingurita de ta maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute. Se indulceste cu miere. Se beau 2-3 cani pe zi.
Socul - infuzie dintr-o lingurita de flori uscate, maruntite, la o cana (200 ml) cu apa. Se bea seara, inainte de culcare.
Sulfina - infuzie dintr-o lingurita cu flori, maruntite, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Trei-frati-patati - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se ia o lingura, la 3-4 ore.
Urzica - infuzie dintr-o lingura de frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Urzica moarta - infuzie dintr-o lingurita de flori, sau ta rde uscata, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Ceaiuri complexe
Retetele acestor ceaiuri sunt prezentate la CEAIURI MEDICINALE.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor