mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Aerofagia

Aerofagia
Cauta si METEORISMUL.

AFECTIUNILE CARDIACE CU SUBSTRAT NERVOS
In tratamentul acestor afectiuni, tele medicinale folosite au o influenta calmanta, mai ales in tulburarile neurovegetative (tulburari de ritm cardiac, palpitatii, nevroze cardiace).
Plante medicinale ce pot fi utinzate: menta, paducelul, roinita, talpa gastii, tei, troscotul, valeriana.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Paducelul - infuzie dintr-o lingurita, la o cana (250 ml) cu apa; cantitatea se bea in cursul unei zile. Tinctura din 20 g de ta macerata 10 zile, in alcool de 70. Se iau, de 3 ori pe zi, cate 10-l5 picaturi.
Talpa gastii - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana (250 ml) cu apa; se beau 2 cani pe zi, dintre care una seara, in cure de cate o saptamana. Infuzie din 3 linguri de ta, la 200 ml de apa, din care se iau 3-5 linguri pe zi. Tinctura din 20 g de ta macerata 7-8 zile, in alcool de 70; se iau cate 20-40 picaturi, de 2-3 ori pe zi, inainte de mese.


leriana - infuzie dintr-o lingurita de radacini, la o cana (250 ml) cu apa; se bea treptat, in cursul unei zile. Pulbere - de 3 ori pe zi, cate un varf de cutit. Tinctura din 20 g de radacini, macerate in 100 ml alcool de 70, timp de 8 zile; se iau, de 2-3 pe zi, cate 15-20 picaturi.
Ceai calmant impotriva tulburarilor cardiaceIn formula acestui ceai intra urmatoarele componente: Paducelul - frunze si flori, leriana - radacina, Talpa gastii - partile aeriene ale piantei. Teiul - florile, Menta -frunze. Din acest amestec se face o infuzie dintr-o lingurita, la o cana (250 ml) cu apa; se bea ori de cate ori se simte nevoia, in special seara, ia culcare.
Se recomanda si urmatoarele doua formule: 1. Paducelul - flori, frunze sau fructe. Talpa gastii - partile aeriene, leriana - radacini, in parti egale. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana (250 ml) cu apa; se beau 1-2 cani pe zi, in mai multe reprize.


2. Paducelul - flori sau frunze (20 g), Talpa gastii - partile aeriene ale tei (25 g), Troscotul - partile aeriene ale tei (45 g), Roinita - frunze (10 ). Din acest amestec se face o infuzie dintr-o lingurita, la o cana (250 ml) cu apa; se recomanda 2-3 cani pe zi, in mai multe reprize, dimineata si seara, inainte de culcare, in curs de o luna, cu pauze de o saptamana.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor