mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Colagoge

ColagogePlante medicinale care stimuleaza contractia culei biliare si evacuarea bilei in intestin-
Plante medicinale colagoge: anghinarea, cimbrisorul, cimbrul de cultura, coada calului, papadia, porumbarul, rostopasca, salcamul, sapunarita, trei-frati-patati, turita mare, tintaura, ungurasul, volbura.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Anghinarea - infuzie dintr-o lingura de ta uscata maruntita, la 500 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita 20-25 de minute si apoi se strecoara. Cantitatea se bea dimineata, pe stomacul gol.


Cimbrisorul - infuzie dintr-o lingura de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Cimbrul de cultura - infuzie dintr-o lingurita de pulbere ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea 1 cana pe zi, cu inghitituri rare.
Coada calului - decoct dintr-o lingurita de ta maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Papadia - decoct din 1-2 lingurite de pulbere obtinuta din ta intreaga, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 5 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Porumbarul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere de frunze, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute. Se beau 2-3 cani pe zi. Rostopasca - infuzie din 5 g ta maruntita, la 1 litru de apa. Se pune la fiert timp de 5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi, indulcindu-se cu miere de albine.
Salcamul - infuzie dintr-o lingura de flori uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se strecoara sj se beau 2 cani pe zi, dupa mesele principale.
Sapunarita - infuzie dintr-o lingurita pulbere din rizom, la un pahar cu apa (250 ml). Se lasa la macerat 6-8 ore si apoi se fierbe. Se strecoara si se bea cantitatea intr-o zi. Trei-frati-patati - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa (250 ml) clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute, se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Turita mare - infuzie dintr-o lingura de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi, inainte de mese.


Tintaura - infuzie dintr-o lingurita cu pulbere de ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea un sfert de cana, cu 30 de minute inainte de masa.
Ungurasul - infuzie dintr-o lingurita de ta maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi. lbura - infuzie din 2 lingurite de pulbere ta sau ta uscata maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea cantitatea dimineata, pe stomacul gol.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor