mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Vaginita

Vaginita


ShareInflamatia mucoasei ginale, acuta sau cronica, cu germeni saprofiti, care exista in permanenta, insa au devenit virulenti, din cauza rezistentei scazute a mucoasei, sau datorita insuficientei orelor.
Piante medicinale ce pot fi utilizate: frasinul, galbenelele, iasomia, hameiul, jalesul, musetelul, nalba mare, pelinul, stejarul, sunatoarea, urzica.
Retete utilizate


UZ EXTERN:

Frasinul- infuzie din 2 linguri flori, sau frunze uscate si maruntite, peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi ginale.
Galbenelele - infuzie din 2-3 linguri flori, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi ginale, de mai multe ori pe zi. Hameiul - infuzie dintr-o lingurita de conuri, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se fac spalaturi ginale cu irigatorul.
Iasomia - infuzie dintr-o lingura de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se fac spalaturi ginale cu irigatorul.
Jalesul - infuzie din 3 linguri de frunze uscate, maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi ginale cu irigatorul.
Musetelul - infuzie dintr-o lingura de flori uscate, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se fac spalaturi ginale cu irigatorul.
Nalba marc - macerat la rece din 4 linguri pulbere din radacini, la o cana (250 ml) cu apa. Se fierb 15-20 de minute. Se lasa 30-60 de minute si apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi ginale pe zi.
Pelinul - infuzie din 2 linguri din ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa 30 de minute acoperita. Se fac spalaturi ginale cu irigatorul.
Stejarul - decoct din 2 linguri de scoarta maruntita, la o cana cu apa rece (250 ml). Se fierbe 15-25 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi ginale cu irigatorul. Sunatoarea - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se fac spalaturi ginale zilnice cu irigatorul.
Urzica - infuzie din 2 linguri de frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se fac spalaturi ginale zilnice cu irigatorul.Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor