mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Hemoragia

HemoragiaSe caracterizeaza prin iesirea sangelui din vase si trecerea in tesuturi (hemoragii interne), sau in afara (hemoragii externe). Pentru cele interne se va apela intotdeauna si de urgenta la medic. Pentru hemoragiile externe usoare, se utilizeaza te cu efecte hemostatice, care contin taninuri si tamina K.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: alunul, brusturele, cerentelul, ciubotica cucului, coada soricelului, coada calului, cretusca, dracila, iarba rosie, linarita, napraznicul, patlagina, porumbul, rachitanul, sanzienele galbene, salcia, stejarul, sunatoarea, tataneasa, traista ciobanului, troscotul, urzica.


Retete utilizate


UZ INTERN:

Afinul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate, maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20-30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Brusturele - decoct din 1-2 lingurite de radacini maruntite, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Cerentelul - decoct din 2 lingurite de radacini, la o cana cu apa (250 ml). Se bea neindulcit, dimineata, pe stomacul gol.
Coada racului - infuzie sau decoct dintr-o lingura de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Cretusca - infuzie dintr-o lingurita pulbere de ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 5-l0 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Dracila - decoci dintr-o lingurita pulbere scoarta, la o cana cu apa (200 ml). Se fierbe 5 minute, se lasa sa se raceasca 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Linarita - decoct dintr-o lingura de lastari infloriti, proaspeti sau uscati, la 1 litru de apa. Se fierbe 10 minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat intr-o zi. Napraznicul - decoct dintr-o lingura de ta uscata, maruntita, la o cana (200 ml) cu apa. Se fierbe 5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Patlagina - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Porumbul - infuzie din 2 linguri de matase, la o cana cu apa (250 ml). Se ia cate o lingura, la 3 ore.
Sanzieneh galbene - infuzie dintr-o lingura de ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita ] 5-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
- infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Traista ciobanului - infuzie din 1-2 lingurite pulbere ta sau ta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.


Troscotul - infuzie din 1-2 lingurite cu pulbere de ta, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Urzica - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Ceai complex
Urzici - frunze (30 g), Coada racului - ta (20 g), Rachkan - ta (40 g), Porumb - matase (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi, dintre care una dimineata, pe stomacul gol.
UZ EXTERN:
Ciubotica cucului- infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa sa se raceasca si se aplica cataplasme in zona afectata. Decoct dintr-o lingurita de radacini maruntite, la o cana (250 ml) cu apa. Se aplica cataplasme in zona afectata. Coada soricelului - infuzie din 2 lingurite de flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa sa se raceasca si apoi se aplica cataplasme in zona afectata Iarba rosie - decoct din 3-4 lingurite de ta, la o cana cu apa (200 ml). Se fierbe 5-l0 minute si se strecoara. Se aplica sub forma de cataplasme in zona afectata. Rachitanul - decoct din 4 linguri de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica cataplasme caldute in zona afectata
Salcia - decoct din 2-3 lingurite de coaja maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se fac tamponari locale sau se aplica cataplasme caldute in zona afectata. Stejarul - decoct din 2-3 linguri de coaja, la o cana cu apa (250 ml). Se aplica cataplasme caldute in zona afectata.
Tataneasa - decoct din 60-80 g radacini maruntite, la 1 litru de apa. Se fierbe 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se aplica comprese locale.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor