mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Antidiureza

Antidiureza

Boala care se manifesta prin reducerea debitului urinar la cea 100 ml in 24 ore, pana la suprimarea lui (anurie).
Plante medicinale ce pot fi utilizate: afinul, albastrelele, anghinarea, brusturele, ciresul, ciubotica cucului, coada calului, coada soricelului, fasolea, frasinul, iepunarul, macesul, merisorul, mesteacanul, osul iepurelui, papadia, pinul, plopul, porumbarul, porumbul, sunatoarea, traista ciobanului, trei-frati-patati, troscotul, urzica, vascul, zamosita.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Afinul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
Albastrelele - infuzie din 1 -2 lingurite de fiori, la o cana (250 ml) cu apa. Se bea un sfert de cana, cu 20 de minute inainte de masa.
Anghinarea - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
Brusturele - infuzie sau macerat la rece, 6-8 ore, din 2-4 linguri de radacini, la 1 litru de apa. Aceasta cantitate se bea in cursul unei zile.
Ciresul - decoct din 2 lingurite de cozi de cires, la 1/2 litru de apa, cantitate minima care se bea in cursul unei zile.
Ciubotica cucului - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Decoct dinir-o lingurita de radacini maruntite, la o cana cu apa (250 ml), la care se adauga si un varf de cutit de bicarbonat. Se beau 2-3 cani pe zi. Coada calului - decoct din 4-5 lingurite de ta, la 1/2 litru de apa. intreaga cantitate de bea in cursul zilei.
Fasolea - decoct dintr-o lingura de teci, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Extractie dubla: 4 linguri de teci se lasa peste noapte la macerat la rece, apoi se face decoctie, pana ce volumul de lichid scade la jumatate. Cantitatea se bea in cursul unei zile. Frasinul -infuzie din 1-2 linguri de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Ienuparul - decoct din 10-20 boabe (fructe false), la 1 litru de apa. Se bea in cursul unei zile. Nu se va administra in timpul sarcinii la femei si nici bolnavilor cu leziuni renale. Macesul - infuzie sau decoct prin fierbere timp de 10 minute, din 2 linguri de fructe, la 1/2 litru de apa, cantitate care se bea in cursul unei zile.
Merisorul - decoct dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Extractie dubla: macerarea la rece, timp de o ora, a 2 lingurite de frunze, la 100 ml de apa; se filtreaza, apoi cu frunzele extrase se va face un decoct la rece in 100 ml de apa. Cele doua solutii extracti se amesteca. Se ia, la 3-4 ore, cate o lingura. Se va evita administrarea in timpul sarcinii.
Mesteacanul - infuzie din 2-3 linguri de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Cand temperatura apei a ajuns la 40, se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu si se fil-treaza dupa 6 ore. Se beau 2-3 cani pe zi.
Papadia - infuzie din 1-2 lingurite de frunze sau ta, la o cana cu apa (250 ml). Decoct din 1-2 lingurite de radacini maruntite, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Pinul - infuzie dintr-o lingurita de muguri, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 3 cani pe zi. Pirul - infuzie sau decoct dintr-o lingurita de rizom maruntii, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 3-4 cani pe zi.
Plopul - infuzie din 1-2 lingurite de muguri, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Porumbarul - infuzie din o lingurita flori, sau decoct din fructe, ta o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 canr pe zi.
Porumbul - infuzie dintr-o lingurita de matase, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Trei-frati-patati - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Infuzie din 4 linguri de pianta, la o cana cu apa. Se ia cate o iingura, la 3 ore.
Troscotul - infuzie din 1-2 lingurite de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Infuzie din 4 linguri de pianta, la o cana cu apa (250 ml). Se iau 3 linguri pe zi. Urzica - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Ceaiuri diuretice complexe
1. Albastrelele - flori, Merisorul - frunze, Mesteacanul - frunze. Coada calului -ta rde sterila, Pirul - rizomi, Osul iepurelui ~ radacina, Macesul - fructe, Porumbul - matase, toate in parti egale. Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Coada calului - ta rde sterila, Zamosita - ta, partea aeriana, Ciresul - cozi de fructe, Porumbul - matase, Coada soricelului - ta, toate in parti egale. Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Mesteacanul - frunze (40 g), Vascul - frunze (20 g). Coada calului - ta (40 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa. Se beau 3 cani pe zi.
4. Traista ciobanului - ta, Coada calului - ta, ambele in parti egale. Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
5. Mesteacanul - frunze (50 g), ienuparui - (20 g), Porumbul -~ matase (30 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
6. Troscotul - ta (30 g). Traista ciobanului - ta (20 g), Pirul - rizom (30 g). Macesul - fructe (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau, ia pranz, 1-2 cani cu ceai cald,
7. Coada soricelului - flori (10 g), Porumbarul - flori (10 g), Afinul ~ frunze (30 g), Coada colului- ta rde (20 g), Sunktoarea - ta (15 g). Fasolea- teci (15 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se bea o cana, seara la culcare, calda.
8. Coada calului - ta (20 g), Osul iepurelui - radacina (20 g), Macesul - fructe (20 g), ienuparui - fructe (10 g), Ciresul - cozi de fructe (20 g). Infuzie din 1-2 lingurite de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 3 cani pe zi -
9. Coada soricelului - flori (15 g), Mesteacanul - frunze (30 g), Urzica - frunze (15 g), Coada colului - ta (20 g). Osul iepurelui - radacina (10 g), ienuparui - fructe (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa. Se beau 1-2 cani pe zi.Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor