mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Nefrita

NefritaInflamatia rinichiului, cu lezarea, cel mai adesea, a glomerulului (glomerulo-nefrita), dar si a tubului urinifer (tubulo-nefrita). De cele mai multe ori, nefrita este expresia unui proces infectios alergic, produs de streptococi, ca urmare a unei angine streptococice sau a unei scarlatine, and un caracter difuz.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anghinarea, banuteii, busuiocul, cerentelul, cicoarea, ciresul, coacazul negru, coada calului, coada soricelului, fasolea, feniculul, ienuparul, jalesul, lentica, macesul, macrisul iepurelui, maturile, mesteacanul, merisorul, musetelul, nalba mare, nucul, obligeana, patrunjelul, pinul, plopul negru, porumbul, porumbarul, rozmarinul, splinuta, sunatoarea, traista ciobanului, teiul, troscotul, urzica moarta alba, ventrilica.


Retete utilizate


UZ INTERN:

Anghinarea - infuzie din 2 lingurite de ta uscata si maruntita, peste care se toarna
o cana cu apa clocotiia (300 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara.
Se bea in 3 reprize, inaintea meselor principale.
Cerentelul - decoct din 2 lingurite pulbere rizom si radacina, la o cana (250 ml) cu apa
rece. Se fierbe 25-30 de minute si apoi se strecoara. Se bea dimineata, pe stomacul gol.
Coacazul negru - infuzie dintr-o lingurita de fructe uscate, peste care se toarna o cana
cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau


3 cani pe zi, inaintea meselor.

Ciresul - infuzie dintr-o lingura fructe uscate, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se


beau 3 cani pe zi.

Coada calului - decoct din 4-5 linguri ta maruntita, la 1,5 1 apa rece. Se bea in cursul


unei zile, ca lichid de intretinere.

Ienupaiul- decoct diluat din 10-20 galbuie (fructe), la 1 litru de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
Jalesul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Macesul - decoct din 2 linguri de macese zdrobite, la 500 ml de apa rece. Se fierb 10 minute si apoi se strecoara. Cantitatea se bea intr-o zi, in 2 reprize. Macrisul iepurelui - infuzie dintr-o lingurita frunze proaspete, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Merisorul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere frunze, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Mesteacanul - infuzie din 2-3 linguri de frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). In timpul racirii, se adauga un rf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se lasa in repaus 6 ore. Se bea in cursul unei zile.
Nalba mare - infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-3 cani pe zi.
Nucul - infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.


Porumbul - infuzie din 2 linguri de matase, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Teiul - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Ceaiuri complexe
1. Mesteacan - frunze (30 g). Coada calului - ta (20 g), Spiinuta - ta (20 g). Busuioc - ta (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 3-4 cani pe zi.
2. Porumb - matase (30 g), Macrisul iepurelui - frunze (20 g), Urzica moarta alba -frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
3. Busuioc - ta (20 g), Mesteacan - frunze (20 g), Sunatoare - ta (20 g), Musetel - flori (20 g), Banutei - frunze (20 g), Maces - fructe (20 g), Cicoare -radacina (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 3-4 cani pe zi.
4. Mesteacan - frunze (30 g), Maces - fructe (30 g), Patrunjel - seminte (30 g). Rozmarin - frunze (30 g), Spiinuta - ta (30 g), Ventrilica - ta (30 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita. Se beau 3-4 cani pe zi.
5. Fasole - teci (20 g), Mesteacan - frunze (15 g), Traista ciobanului - ta (15 g), Maturi- ta (15 g), Troscot- ta (15 g), Coada calului - ta (15 g). Busuioc - ta (15 g), Maces - fructe (10 g), Obligeana - radacina (10 g), Coada soricelului -flori (10 g). Patrunjel- seminte (5 g), Porumbar- flori (5 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 3-4 cani pe zi.


UZ EXTERN:

Coada calului - bai la sezut cu infuzie din 2 lingurite de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml).
Feniculul - infuzie dintr-o lingurita de fructe, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se fac gargare zilnice.
Jalesul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se fac 2-3 gargare pe zi.
Lentica - flori (50 g). Cimbrisor- ta (50 g). Infuzie din 2 lingurite de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se foloseste ca gargara.
Musetelul - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se fac gargare, de 2-3 ori pe zi.
Teiul - infuzie din 4 linguri de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se adauga o jumatate de lingurita de acid boric. Se fac gargare zilnice.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor