mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Leucoreea (metroanexita)

Leucoreea (metroanexita)Boala care se manifesta prin scurgeri albe, ginale, datorate unor bacterii patogene, protozoare (Trichomonaza), fungi (Candidoze), sau chiar unor germeni saprofiti, nepatogeni.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: coada calului, coada racului, coada soricelului, frasinul, galbenelele, iasomia, jalesul, murul, musetelul, nalba mare, nucul, rachitanul, stejarul, traista ciobanului, trei-frati-patati, trifoiul rosu, troscotul, urzica moarta alba.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Galbenelele - infuzie dintr-o lingura cu flori, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi, inainte de mese.
Urzica moarta alba - infuzie dintre o jumatate lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi. Ceaiuri complexe


1. Traista ciobanului- ta (30 g). Urzica moarta alba- ta (30 g). Galbenele -flori (40 g). Infuzie dintr-o jumatate de lingurita de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi, in curs de 1-2 saptamani.
2. Galbenele - flori (20 g). Urzica - frunze (10 g), Coada calului - (20 g), Urzica moarta alba - ta (30 g), Troscot - ta (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ral). Se beau 2-3 cani pe zi, timp de 1-2 saptamani.
UZ EXTERN:
Coada racului - infuzie dintr-o lingura pulbere de ta, la o cana cu apa (250 ml) clocotita. Se fac 2 spalaturi pe zi cu irigatorul, din care una, seara la culcare. Coada soricelului - infuzie dintr-o lingura de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi pe zi cu irigatorul, din care una, seara la culcare.
Frasinul - infuzie din 100 g flori sau frunze, peste care se toarna 1 litru apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se aplica 2 spalaturi ginale, din care una seara, inainte de culcare.
Galbenelele - infuzie din 2-3 linguri de flori, la 200 ml de apa, la care se adauga trei sferturi de litru de apa fiarta. Se fac 2 spalaturi ginale, cu irigatorul, una, seara, la culcare.
Iasomia (lamaita) - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa, sau 2-4 linguri de flori, la 1 litru de apa clocotita. Se fac 2 spalaturi ginale, cu irigatorul, pe zi. Murul - infuzie din 2 linguri frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi ginale, cu irigatorul.
Musetelul - infuzie din 3 linguri de flori, la 200 ml apa clocotita, la care se adauga apoi 750 ml de apa. Se fac 2 spalaturi, pe zi cu irigatorul.
Nalba mare - macerat la rece din 4 linguri pulbere de radacini decorticate, la o cana (250 ml) cu apa fiarta si racita. Se lasa 30-40 de minute si se strecoara. Se fac 2 spalaturi ginale pe zi, cu irigatorul, una dimineata si alta seara, inainte de culcare. Nucul - infuzie din 4 linguri de frunze uscate si maruntite, la 200 ml de apa clocotita. Se lasa 20 de minute si apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi ginale, cu irigatorul, pe zi.


Rachitanul - infuzii din 2 linguri de te, in 200 ml cu apa clocotita, la care se adauga 750 ml de apa. Se fac 2 spalaturi, cu irigatoml, pe zi.
Stejarul - decoct din 2 linguri de scoarta maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se fac 2 spalaturi ginale pe zi, din care ultima seara, inainte de culcare. Traista ciobanului - infuzie din 3-4 lingurite cu petale, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi ginale pe zi, cu irigatoml.
Trei-frati-patati - infuzie din 4 linguri de ta uscata si maruntita, la o cana cu apa clocotita (200 ml), sau 18-20 linguri, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi ginale pe zi, cu irjgatorul. Trifoiul rosu - infuzie dintr-o lingura de flori uscate, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se fac 2 spalaturi ginale pe zi, cu irigatoml.
Urzica moarta alba - infuzie din 50 g flori, la 1 litru cu apa clocotita. Se lasa 30 de minute, se strecoara. Se fac 2 spalaturi ginale pe zi, cu irigatoml. Ceaiuri complexe
1. Musetel - flori (30 g), Galbenele - flori (30 g), Iasomie - flori (20 g), Jales - frunze (10 g). Urzica moarta alba - ta (10 g). Infuzie din 30 g din amestec, la 1 litru de apa clocotita. Se fac spalaturi ginale, cu irigatoml.
2. Musetel - flori (20 g), Galbenele - flori (20 g), Jales - frunze {20 g), Urzica moarta alba - ta (20 g), Troscot - ta (20 g), Rachitan - ta (20 g). Infuzie preparata din 30 g de amestec, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa sa stea 30 de minute si apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi ginale pe zi, cu irigatoml.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor