mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Colica

ColicaDurere violenta, abdominala, ce apare brusc, sub forma de crize. Ea este de origine variabila: 1. gastro-intestinala; 2. hepato-biliara; 3. renala.
1. COLICA GASTRO-INTESTTNALA - Durere abdominala datorata unei enterocolite, apendicite sau pancreatite.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anasonul, angelica, anghinarea, busuiocul, brusturele, captalanul, chimenul, coada racului, coada soricelului, coriandrul, cretisoara, feniculul, izma, jalesul de gradina, macul, maghiranul, mataciunea, musetelul, negrilica, obligeana, rachitanul, roinita, salcamul, sulfina, sovarvul, trifoiul rosu, valeriana, ventrilica.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Anasonul - infuzie dintr-o lingurita de fructe, la 300 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea o cana pe zi, in trei reprize, inaintea meselor principale.
Angelica - infuzie dintr-o lingurita de radacina pisata, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se continua fierberea inca 5 minute. Se bea o jumatate de cana, inainte de mese.


Anghinarea - infuzie din 1-2 lingurite de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Busuiocul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere din frunze, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Brusturele - decoct din 3-4 linguri de pulbere de radacina, la 1 litru de apa clocotita. Se continua fierberea inca 2 minute, la foc scazut. Se strecoara si se indulceste. Se bea cantitatea in tot timpul zilei.
Chimenul - infuzie dintr-o jumatate de lingurita de fruct, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi, inaintea meselor principale.
Coada racului - decoct din 2 lingurite de ta uscata si maruntita, la 500 ml de apa. Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Se bea caldut, in trei reprize, dupa mesele principale.
Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori maruntite, la 500 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea caldut, in cursul unei zile, in 4-5 reprize. Coriandrul - infuzie dintr-o jumatate de lingurita de fructe, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10 minute si apoi se strecoara. Se bea cantitatea in cursul unei zile.
Cretisoara - infuzie din 1-2 lingurite de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 10 minute. Se beau 1-2 cani pe zi. Fenicului - infuzie dintr-o jumatate lingurita de fructe, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Izma - infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se Iasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani de ceai rece pe zi. Jalesul de gradina - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate, maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Maghiranul - infuzie dintr-o lingurita de ta maruntita, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Mataciunea - infuzie dintr-o lingurita de ta maruntita, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2 ceaiuri pe zi, neindulcite.


Musetelul - infuzie din 1-2 lingurite pulbere din flori, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi, pe stomacul gol.
Negrilica - decoct din 1-2 lingurite seminte, la 1 litru de vin. Se fierbe 10-l5 minute, apoi se strecoara. Se beau cate 1-2 paharele, inainte de masa.
Obligeana - infuzie dintr-o lingura si jumatate (15 g) de rizom uscat si maruntit, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Rachitm - infuzie dintr-o lingurita de pulbere din ta sau ta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Roinita - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate, maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Salcamul - infuzie dintr-o lingura de flori uscate, peste care se toama o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi, dupa mesele principale.
Sulfina - infuzie dintr-o lingurita de flori uscate si maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Sovarvul- infuzie din 2 lingurite de ta maruntita, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita pana ce se raceste. Se bea, de 3 ori pe zi, cate o ceasca, cu inghitituri rare. Trifoiul rosu - infuzie dintr-o lingurita cu flori uscate, maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Valeriana - infuzie dintr-o lingurita pulbere din radacina, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se bea treptat, in cursul unei zile.
ntrilica - infuzie dintr-o lingura de ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor