mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Seboreea

Seboreea
Stare patologica a pielii, caracterizata prin producerea accentuata de sebum. Seboreea este caracterizata printr-o piele grasa, cu porii dilatati, sebumul se scurge din abundenta prin porii dilatati sau prin canalele excretoare ale glandelor sebacee. Locurile de predilectie sunt: nasul, fruntea, regiunea presternala si interscapulara, pielea paroasa a capului.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: brusturele, cimbrisorul, cimbrul, hameiul, izma, jalesul, musetelul, nucul, podbalul, urzica.


Retete utilizate

UZ EXTERN:
Brusturele - tinctura din 20 g radacina maruntita, la 100 ml alcool 70. Se lasa la macerat 15-20 de zile si apoi se strecoara. Lotiunea se aplica local si apoi se face o frectie puternica cu prosopul.
Cimbrisorul - infuzie dintr-o lingura pulbere ta, la 100 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se aplica comprese pe fata. Cimbrul - infuzie dintr-o lingura pulbere ta, la 100 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 20-25 de minute si apoi se strecoara. Se aplica comprese pe fata.


Hameiul - infuzie din 10 g de conuri, la o cana apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi, sau se aplica comprese pe fata si pe cap. Izma - infuzie din 2 lingurite frunze maruntite, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se aplica comprese pe fata. Jalesul - infuzie dintr-o lingura de frunze uscate, maruntite, la 100 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se aplica comprese pe fata, apoi se fac spalaturi cu un tampon cu ta.
Musetelul - bai de abur cu infuzie din 2 lingurite pulbere de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute. Cu aceasta infuzie se pot face si spalaturi.


Nucul - infuzie din 50 g frunze maruntite, peste care se toarna 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 20-25 de minute si apoi se strecoara. Se fac spalaturi pe cap. Podbaiul - infuzie dintr-o lingura flori uscate, la 100 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute. Se aplica comprese pe fata.
Urzica - infuzie din 40-50 g frunze maruntite, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa 30 de minute acoperita si apoi se strecoara. Se fac bai la cap.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor