mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Pielita

PielitaInflamatia bazinetului renal, portiunea incipienta a cailor urinare venita de la ca (infectie ascendenta), sau produsa de prezenta unui calcul.
Plante medicinale ce poi fi utilizate: anghinarea, ciresul, ciubotica cucului, merisorul, mesteacanul, pinul, pirul, plopul negru, porumbarul, vinarita, zamosita.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Anghinarea - infuzie din 2 lingurite de ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (300 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute. Se bea in 3 reprize, inaintea meselor principale.


Ctesul - decoct dintr-un pumn de codite, la 600 ml de apa rece. Se fierbe 15 minute. Se bea fractionat, in cursul unei zile, in 3-4 reprize.
Ciubotica cucului - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Merisorui - macerat din 2 lingurite de frunze, la 100 ml apa rece. Se lasa in repaus 15 minute. Se strecoara si, peste frunzele ramase, se adauga 100 ml apa clocotita. Se fierbe 15 minute. Dupa 10 minute se strecoara si se amesteca ambele lichide. Se bea fractionat in limpul unei zile.
Mesteacanul - infuzie din 2 linguri frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). in cursul racirii se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se bea in cursul unei zile, la intervale de 3-4 ore.
Pinul - infuzie dintr-o lingurita de muguri, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Pirul - infuzie dintr-o lingurita de rizom maruntii, peste care se toama o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute, se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi. Plopul negru- infuzie din 1-2 lingurite de muguri, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.


Porumbarul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere frunze, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
narita - infuzie din 1-2 lingurite de ta uscata si maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani de ceai caldut pe zi.
Zamosita - infuzie dintr-o lingurita de amestec, in parti egale, de pulbere de ta, si izma, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor