mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Dermatoza

Dermatoza
Nume generic al bolilor de piele cu caracter degenerativ, anume, boli la care predomina leziunile degenerative (dermatoza profesionala, dermatoza precanceroasa).
Plante medicinale ce pot fi utilizate: arnica, brusturele, cretusca, linarita, musetelul, nucul, plopul negru, rostopasca, salcia, sapunarita, scorusul, trei-frati-patati.


Retete utilizate. UZ EXTERN:
Amica - tinctura din 20 g flori, la 100 ml alcool. Se lasa ia macerat 10 ziie si apoi se strecoara. Se iau 10 ml tinctura si se dilueaza in 100 ml de apa de plumb. Se aplica comprese pe locul afectat.
Brusturele - decoct din 25 g pulbere de radacina, sau 30 g radacina taiata marunt la 1 litru de apa. Se fierbe 20 de minute. Se lasa apoi acoperit 15-20 de minute si se strecoara. Se aplica spalaturi locale, folosindu-se un tampon de ta. Cretusca- decoct din 20-40 g de radacina manintita, la 1 litru de apa. Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se fac tamponari locale.


Linarita - decoct dintr-o lingura de rfuri inflorite proaspete sau uscate, maruntite, la 1 litru de apa. Se fierbe 10 minute si se strecoara. Se aplica comprese si tamponari in zona afectata.
Musetelul - infuzie din 3 linguri de flori, ia o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se fac tamponari in zona afectata. Nucul - decoct din 3-4 linguri de frunze, la o cana (250 ml) cu apa. Se fierb 5-l0 minute si apoi se strecoara. Se fac bai locale sau tamponari.
Plopul negru - infuzie dintr-o lingura de muguri, peste care se toarna o cana cu apa do-cotita (250 ml). Se lasa sa stea 15 minute si apoi se strecoara. Se aplica in zona afectata, sub forma de comprese.
Rostopasca - infuzie dintr-o jumatate de lingurita de ta maruntiia, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l2 ore si apoi se strecoara. Se aplica comprese in zona afectata.


Salcia - decoct din 2-3 linguri de scoarta maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se fac bai locale sau se apiica comprese locale.
Sapunarita - infuzie dintr-o lingurita de pulbere din rizom si radacina, la o cana cu apa (200 ml). Se lasa la macerat 6-8 ore, apoi se fierbe si se strecoara. Se aplica comprese. Scorusul - decoct dintr-o lingurita de frunze, fructe si scoarta in parti egaie, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 10 minute si apoi se strecoara. Se aplica sub forma de comprese in zona afectata.
Trei-frati-patati - infuzie din 4 linguri cu ta maruntita, la o cana (200 ml) cu apa clocotita, sau 18-30 Unguri, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se aplica sub forma de comprese.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor