mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Guturaiul

GuturaiulInflamatie acuta a mucoasei nazale.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: busuiocul, cimbrisorul, cimbrul, ciubotica cucului, ienuparul, macesul, salcia, socul, teiul, tintaura.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Busuiocul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere frunze, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Cimbrisorul - infuzie din 1 -2 lingurite de pulbere ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi, inainte de mesele principale.
Cimbrul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere de ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani, inainte de mese.


Ciubotica cucului - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Ienuparul - infuzie din 2 lingurite de frunze, peste care se toama o cana (250 ml) cu apa clocotita, apoi se strecoara. Se iau 4 linguri pe zi.
Izma - infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Macesul - infuzie dintr-o lingurita de fructe, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Salcia - decoct din 2 linguri de scoarta maruntita, la o cana cu apa (250 ml) clocotita. Se iau 3 linguri pe zi.
Socul - infuzie din 1-2 lingurite cu flori uscate, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi.
Teiul - infuzie din 1-2 lingurite cu flori, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Tiniaura - infuzie dintr-o lingurita cu pulbere din ta, la o cana (250 ml) cu apa fierbinte. Se Iasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in cursul unei zile, in 3-4 reprize. Ceaiuri complexe


1. Cretisoara- frunze (40 g), Soc- flori (20 g), Musetel- flori (20 g), Ienupar- fructe (20 g), Izma - frunze (20 g), Tei - flori (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Cimbrisor - ta (20 g), Cimbru - ta (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Cretisoara - frunze (40 g), Maghiran - frunze (30 g), Izma - frunze (30 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor