mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Metroragia

Metroragia


Hemoragia care se produce fara legatura cu menstruatiile ciclice obisnuite. Ea poate fi cauzata de avort, de o sarcina extrauterina, de un polip, de cancer, sarcom sau chist.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: amica, calinul, coada calului, coada soricelului, dracila, fragul, frasinul, galbenelele, hameiul, iarba rosie, jalesul, lentica, lumanarica, porumbul, rachitanul, stejarul, traista ciobanului, trifoiul rosu, troscotul, turita mare, urzica.


Retete utilizate

UZ INTERN:
Amica - infuzie dintr-o ligurita de pulbere de flori, peste care se toarna o cana cu apa fiarta (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Calinul - decoct dintr-o lingurita pulbere scoarta, la o cana cu apa (200 ml). Se da in clocot 1-2 minute si se lasa acoperita 15 minute. Se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Dracila - se ia cate un rf de cutit de pulbere de scoarta, inainte de masa. Fragul - infuzie din 2 lingurite frunze maruntite, la 200 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi, neindulcite. Frasinul - infuzie din 2 lingurite frunze sau flori, la 300 ml apa clocotita. Se bea fractionat in timpul unei zile, dupa mesele principale.
Galbenelele - infuzie din 2-3 Unguri de flori, la 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, inaintea meselor principale. Jalesul - infuzie dintr-o lingurita frunze uscate, maruntite, la 100 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Lumanarica - infuzie dintr-o lingurita flori uscate, peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Porumbul - infuzie din 2 linguri de matase, peste care se toama o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se ia cate o lingura, la 3 ore. Rachitanul - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Traista ciobanului - infuzie din 2-3 linguri de ta, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Trifoiul rosu - infuzie dintr-o lingura cu flori uscate si maruntite, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Troscotul - infuzie dinir-o lingura de frunze, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Turita mare - decoct dintr-o lingura de ta uscata si maruntita, la o cana (200 ml) cu apa. Se fierbe 5-l0 minute. Se beau 2-3 cani pe zi.
Urzica - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.


Ceaiuri complexe

1. Coada $oricelului- flori (20 g), Traista ciobanului - ta (30 g), Coada calului -ta (10 g), Troscot- ta (20 g), Stejar- scoarta (10 g), Hamei-conuri (10 g). Decoct, prin fierbere timp de 10 minute, din 1-2 lingurite de amestec, la o cana cu apa. Se beau 1-2 cani pe zi, inghititura cu inghititura.
2. Traista ciobanului - ta (30 g), Coada calului - ta (25 g), Troscot - ta (30 g), Lentica - flori (15 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita. Se beau 1-2 cani pe zi, inghititura cu inghititura.
UZ EXTERN:
Galbenelele - infuzie din 2-3 unguri de flori, la 1 litrii de apa clocotita. Se lasa acoperit 30 de minute si apoi se strecoara. Se fac 2 spalaturi pe zi, cu irigatorul. Iarba rosie - infuzie din 2-4 linguri de ta uscata si maruntita, peste care se toarna 1/2 litru de apa clocotita. Se fac 2 spalaturi ginale pe zi, cu irigatorul.Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor