mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Edemele

EdemeleCresterea cantitatii de lichid la nivelul unui tesut, datorita insuficientei circulatorii, bolii renale sau prezentei unor obstacole pe sele sanguine sau limfatice, inflamatiei sau modificarii compozitiei plasmei sanguine. Cauzele sunt insuficientele circulatorii, renale, cardiace, hepatice, pulmonare etc.
| Plante medicinale ce pot fi utilizate: anasonul, bozul, coada calului, fasolea, ienuparul, leusteanul, macesul, mesteacanul, nucul, osul iepurelui, pelinul, pirul, salcamul galben, socul, splinuta, sulfina, trei-frati-patati, urzica.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Coada calului - decoct dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml). Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Fasolea - decoct dintr-o lingura de teci, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Mesteacanul - infuzie din 2 linguri de frunze, la 200 ml de apa. La racire se adauga, pentru neutralizare, un rf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se !asa 6 ore, apoi se bea in doua reprize, la 4 ore interl.


Nucul - infuzie dintr-o lingurita de frunze maruntite, peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Osul iepurelui - decoct dintr-o lingura de pulbere din radacina, la o cana (200 ml) cu apa. Se fierbe la foc mic 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Pelinul - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea inainte de mese in trei reprize pe zi.
Socul - infuzie din 2-3 lingurite de flori uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi. Se ia o lingurita de scoarta tanara de soc si se pune intr-o ceasca de apa, se lasa la macerat o noapte intreaga. Aceasta ceasca cu scoarta de soc macerata poate fi subtiata cu inca o jumatate ceasca cu apa. Se bea cate o jumatate de ceasca usor incalzita, dupa fiecare dintre cele 3 mese principale.


Urzica - infuzie dintr-o lingurita de radacina de urzica, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Ceaiuri complexe
1. Splinuta-ta(20 g), Trei-frati-patati-ta(20 g), Leustean-radacina (30g), Salcam galben japonez - flori (10 g), Anason - fructe (10 g) Ienupar- fructe (10 g). Decoct dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Boz-radacina (20 g), Pir -rizom (20 g). Coada calului- ta (20 g), Mesteacan - frunze (20 g), Suifina - ta {15 g), Ienupar- fructe (5 g), Maces - fructe (10 g). Infuzie prin fierbere (10 minute) dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-3 cani pe zi.
UZ EXTERN:
1. Urzica - radacina (20 g), lales de gradink - ta (20 g). Infuzie rece dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa (250 ml), care se adauga in baie.
2. Nuc - frunze (50 g), Urzica - radacina (50 g). Decoct rece care se adauga in apa de baie.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor