mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Nevroza cardiaca

Nevroza cardiacaStare care se manifesta printr-o serie de tulburari cardiace fara leziuni aparente, cum sunt: dureri precordiale, impunsaturi mici, sufocari, palpitatii, ameteli, transpiratii, somn nelinistit.
Planie medicinale ce pot fi utilizate: anasonul, amica, bradul, catusnica, chimenul, coada racului, coada soricelului, izma, levantica, lacramioara, maturile, molidul, murul, paducelul, pinul, roinita, talpa gastii, ungurasul, valeriana, vioreaua.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Catusnica - infuzie dintr-o lingurita ta maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minule si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Lacramioara - infuzie din 3-5 g pulbere de ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se bea in 4 reprize, in cursul unei zile.


Levantica - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Maturile - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata si maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Paducelul - infuzie dintr-o lingurita de frunze cu flori, sau fructe, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Talpa gastii - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata si maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Ungurasul - infuzie dintr-o lingurita de ta maruntita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Ceaiuri complexe
1. Roinita - frunze (60 g), Paducel- flori, fructe (20 g), Valeriana - radacina (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Izma - frunze (60 g), Amica - flori (20 g), Valeriana - radacina (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Valeriana - radacina (20 g), Chimen - fructe (20 g), Paducel - flori (20 g), Anason - fructe (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.


4. Valeriana - radacina (30 g), Roinita - frunze (20 g), Coada soricelului - flori (10 g). Mur- frunze (10 g). Coada racului- ta (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
5. Valeriana - radacina (20 g), Roinita - frunze (20 g), Lacramioara - flori (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
UZ EXTERN:

Bradul - infuzie din 200 g ace, la 1 litru de apa clocotita, care se adauga in apa de baie.
Molidul - infuzie din 200 g ace, la 1 litru de apa clocotita, care se adauga in apa de baie.
Paducelul - infuzie din 100 g flori, la 500 ml de apa clocotita. Se fac bai la maini si la picioare.
Pinul - infuzie din 200 g ace, la 1 litru de apa clocotita, care se adauga in apa de baie.
oreaua - infuzie din 20 g flori, la 500 ml de apa clocotita. Se fac bai la maini si la picioare.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor