mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Tusea convulsiva

Tusea convulsiva
Boala infectioasa contagioasa epidemica, produsa de un microb Hemophilis pertussis, infectand copin prescolari si scolari. Dupa o incubatie de 7-l4 zile, apare o inflamatie acuta a cailor respiratorii, care produce accese de tuse convulsiva spasmodica, ducand de multe ori la varsaturi.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: cimbrisorul, cimbrul, feniculul, iarba mare, ienuparul, isopul, izma, lumanarica, macul de camp, mierea ursului, nalba mare, patlagina, podbalui, porumbarul, rostopasca, salcamul, scaiul vanat, schinelul, socul, sunatoarea, sovarvul, tataneasa, teiul, trei-frati-patati, ungurasul, urzica, urzica moarta, vascul, zmeurul.
Retete utilizate UZ INTERN:

Cimbrisorul - infuzie din 1-2 lingurite pulbere din ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi. Cimbrul- infuzie dintr-o lingurita de pulbere din ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute. Se beau 2 cani pe zi.
Feniculul- infuzie din 5-6 fructe zdrobite, la 200 ml de apa clocotita (pentru sugari); 10-l5 fructe zdrobite pentru copin mai mici, si o jumatate de lingurita de fructe, la adulti. Se bea in 3 reprize, dupa mesele principale.
Iarba mare - decoct din 4 linguri de radacina maruntita, la o cana (200 ml) cu apa. Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi. Ienuparul - infuzie din 2 lingurite de galbuie uscate (fructe), peste care se toarna o ceasca cu apa clocotita. Se lasa 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se iau cate 4 linguri pe zi.
Isopul - infuzie din 1-2 lingurite de ta maruntita sau pulbere de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Izma - infuzie dintr-o lingurita frunze maruntite, la o cana (200 m) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Lumanarica - infuzie dintr-o lingurita de flori uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Macul de camp - infuzie dintr-o lingurita de petale uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, in cursul unei zile.
Mierea ursului - infuzie dintr-o lingurita de flori uscate, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Nalba mare - infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Patlagina - infuzie dintr-o lingura pulbere frunze uscate, maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea treptat, in cursul unei zile.
Podbaiul - infuzie din 1-2 lingurite de flori si frunze uscate si maruntite, fa o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Porumbarul - infuzie dintr-o lingurita de petale flori, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Rostopasca - infuzie dintr-o jumatate lingurita pulbere de ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si se strecoara. Se iau 1-2 linguri, la 3 ore. Salcamul - infuzie dintr-o lingura de flori uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi, in mai multe reprize.


Scaiul vanat - decoct din 2 linguri de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 5 minute si apoi se strecoara. Se indulceste cu miere si se iau 4 linguri pe zi.
Schineiul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Socul - infuzie din 1-2 lingurite cu flori uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi. Sunatoarea - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, bine maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Sovarvul - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata si maruntita, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Tataneasa - decoct din 1-2 lingurite cu pulbere de radacina, sau radacina bine maruntita, la 2 cani cu apa a 250 ml fiecare. Se fierbe 20-30 de minute, apoi se lasa 15 minute si se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Teiul - infuzie din 1-2 lingurite de flori, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Trei-frati-patati - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Ungurasul - infuzie din 2 linguri de ta maruntita, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20-30 de minute si apoi se strecoara. Se ia cate o lingura, inainte de mese.
Urzica - infuzie dintr-o lingura cu frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Urzica moarta - infuzie dintr-o jumatate lingurita de flori, sau o lingurita de pulbere de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
scul - macerat la rece din 3-4 lingurite frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se lasa 7-8 ore. Se beau 2-3 cani pe zi.
Zmeurul- infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se Iasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai