mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Enterocolita

EnterocolitaInflamatia concomitenta a intestinului subtire si a intestinului gros, de natura infectioasa, parazitara sau alergica, ce se caracterizeaza prin dureri abdominale si scaune frecvente, uneori sanguinolente sau mucopurulente.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: afinul, anasonul, anghinarea, brusturele, busuiocul, cerentelul, chimenul, cimbrul, cimbrisorul, ciubotica cucului, coada racului, coada soricelului, cornul, cretisoara, fragul, frasinul, galbenelele, izma, lentica, macesul, murul, musetelul, nalba mare, obligeana, paducelul, roinita, scripetii, scumpia, sulfina, turita mare, urzica moarta.


Retete utilizate


UZ INTERN:

Afinul- decoct dintr-o lingurita de fructe, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Macerat la rece, timp de 8 ore, din 2 lingurite de fructe, la 1/2 litru de apa. Cantitatea se bea in cursul unei zile. Lichiorul de afine (afinata) se consuma cu moderatie. Infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi. Anasonul - infuzie dintr-o jumatate lingurita de fructe, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Anghinarea - infuzie din 2 lingurite de ta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Brusturele - decoct din 3-4 linguri pulbere radacina, la 1 litru de apa clocotita. Se strecoara, intreaga cantitate se bea intr-o zi.
Busuiocul - infuzie dintr-o lingurita de pulbere frunze, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Cerentelul - decoct din 2 lingurite de radacini, la o cana cu apa, care se bea pe stomacul gol.
Chimenul - infuzie dintr-o lingurita de fructe, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Cimbrisorul - infuzie din 1-2 lingurite pulbere de ta uscata, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Cimbrul - infuzie dintr-o lingurita pulbere de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute. Se bea o cana pe zi, cu inghitituri rare. Ciubotica cucului - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Coada calului - decoct din 2 lingurite de pulbere din ta uscata, la 500 ml de apa. Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Se bea caldut, in 3 reprize, dupa mesele prin-
cipale.


Coada soricelului - infuzie din 2 linguri de flori maruntite, la 1/2 litru de apa clocotita.
Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea calduta, in cursul unei zile, in 4-5 reprize.
Cornul - tinctura medicinala obtinuta din fructe puse la macerat in alcool 70. Se iau cate 20 de picaturi, de 3 ori pe zi.
Cretisoara - infuzie din 4-5 g de pulbere din ta uscata, la o cana cu apa (250 ml).
Se bea in 3 reprize, in cursul unei zile.

Fragul - decoct din 375 g de frunze, in 1 250 ml alcool 40. Se fierbe pana cand lichidul scade la 550 g. Se iau 3 linguri pe zi.
Frasinul - infuzie din 2 lingurite de frunze sau flori, la 300 ml apa clocotita. Se bea fractionat, in timpul unei zile, dupa mesele principale.
Galbenelele - infuzie din 2 lingurite de flori, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, inaintea meselor principale, pe stomacul gol.
Izma - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa {250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Lentica - infuzie din 2 lingurite de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml) Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Macesul - decoct din 2 linguri de fructe zdrobite, la 500 ral de apa. Se introduc in apa cand clocoteste. Se fierb 10 minute. intreaga cantitate se bea intr-o zi, in 2 reprize. Murul - infuzie din 10 g de frunze, la 1 litru de apa. Se beau 2-3 cani pe zi. Musetelul - infuzie din 2 lingurite pulbere din flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi, pe stomacul gol.
Nalba mare - infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze maruntite, peste care se toarna o cani cu apa clocotita (200 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Obligeana - tinctura medicinala obtinuta din rizomi maruntiti ai tei, pusi la macerat in alcool 70. Se iau cate 10 picaturi, de 3-4 ori pe zi.
Paducelul - macerat din 100 g fructe, la o cana cu apa, timp de 12 ore. Apoi se fierbe 10 minute si se strecoara. Cantitatea se bea in 3 reprize, in cursul unei zile. Roinita - infuzie din 5 g de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 3-4 cani pe zi. ScUpefii - tinctura medicinala obtinuta din rizomii maruntiti ai tei, pusi la macerat in alcool 70. Se iau cate 3 picaturi, de 3 ori pe zi.
Scumpia - decoct din 5 g de scoarta maruntita, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Sulfina - infuzie dintr-o lingurita cu flori uscate si maruntite, la o cana cu apa {250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Turita mare - infuzie din 50 g de flori si frunze, la 1 litru de apa. Se beau cate 3 cesti pe zi.
Urzica moarta - infuzie dintr-o lingura de frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor

  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai