mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Cistita

CistitaInflamatie a cii urinare, produsa de proarea unei infectii ascendente sau descendente pe uretra sau ureter, sau de stagnarea urinii sau a eliminarii prin urina a unor microbi sau substante toxice. Evolueaza acut sau cronic, cu sensibilitate si dureri in hipogastru si mictiuni frecvente.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: afinul, bozul, caltunasii, ciresul, coacazul negru, coada calului, coada soricelului, dudul, fasolea, feciorica, fragul, iarba grasa, inul, macul, maturica, merisorul, mesteacanul, mierea ursului, morcovul, musetelul, nalba de cultura, nalba mica, osul iepurelui, ozul, papadia, patrunjelul, pinul, pirul, plamanarica, plopul negru, porumbul, rostopasca, sfecla rosie, socul, splinuta, strugurii ursului, sunatoarea, tintaura, urzica, leriana, zamosita.


Retete utilizate


UZ INTERN:

Afinul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate maruntite sau pulbere, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20-30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Bozul - decoct din 2 rfuri de cutit din pulbere de rizom si radacini, la o cana cu apa fierbinte (200 ml). Se bea, dimineata si seara, cate o jumatate de cana. Caltunasii - suc proaspat obtinut prin zdrobirea partilor aeriene si stoarcerea lor. Se iau fractionat, 2 linguri pe zi.
Ciresul - decoct dintr-un pumn de cozi de cirese (100 g), ta 600 ml apa rece. Se Fierb 15 minute. Se bea fractionat, in cursul unei zile, in 3-4 reprize. Coacazul negru - infuzie din 2 lingurite de frunze uscate, mamntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi, inainte de mese.
Coada calului - decoct din 4-5 lingurite de ta maruntita, la 1,5 1 de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
Coada soricelului - infuzie din 2 lingurite de flori, la 500 ml de apa. Cantitatea se bea in cursul unei zile.
Dudul- infuzie din 2 lingurite de frunze uscate si maruntite, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Fasolea - decoct dintr-o lingura de teci, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 3 cani pe zi. Extractie dubla: macerare la rece, 6-8 ore, a 4 lingurite de teci, Intr-un litru de apa, care se fierbe pana scade la jumatate. Se bea in cursul unei zile.
Feciorica - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi.
Fragul - infuzie din 2 lingurite de frunze maruntite, la 200 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 ceaiuri pe zi, neindulcite. Iarba grasa - infuzie din 20-30 g frunze, peste care se toarna 1 litru de apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute. Se beau 3-4 cesti pe zi.
Inul- macerat dintr-o lingurita de seminte, in 100 ml de apa, timp de o jumatate de ora (se adauga o feliuta de lamaie). Se bea o ceasca pe zi
Merisorul- decoct dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Mierea ursului - infuzie dintr-o lingurita de ta uscata, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Morcovul - suc proaspat obtinut cu storcatorul. Se beau 300 g pe zi. Musetelul- infuzie dintr-o lingura de flori, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Nalba de cultura - infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Nalba mica - infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.


Osul iepurelui - decoct dintr-o lingurita de radacini, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 3 cani pe zi.
Papadia - infuzie din 1-2 lingurite ta intreaga, uscata si maruntita, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Pinul - infuzie dintr-o lingurita de muguri, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Pirul - infuzie sau decoct dintr-o lingurita de rizom, la o cana cu apa (200 ml). Se bcau 3-4 cani pe zi.
Plamanarica - infuzie dintr-o lingura de pulbere frunze sau frunze uscate maruntite, la o cana cu apa rece (250 ml). Se fierbe 5-l0 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Plopul negru - infuzie din 1 -2 lingurite de muguri la o cana cu apa (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Porumbul - infuzie din 1 -2 lingurite de matase, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Sfecla rosie - suc obtinut prin presare si consumat 300 g zilnic. Socul - infuzie din 1-2 lingurite de flori, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 3-4 cani pe zi.
Splinuta - infuzie dintr-o lingurita de rfuri inflorite, uscate si maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 12 ore si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Urzica - infuzie dinlr-o lingura de frunze maruntite, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Zamosita - infuzie dintr-o lingurita de amestec in parti egale de pulbere ta si izmA, peste care se toarna o cana cu apa clocotita. Se beau 1-2 cani pe zi. Ceaiuri complexe
1. Osul iepurelui - radacina (30 g), Pir - rizomi (20 g), Rostopasca - ta intreaga (10 g), Tintaura - ta intreaga (20 g), Valeriana - radacini (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Merisor - frunze (20 g). Mesteacan - frunze (20 g), Patrunjel - seminte (20 g), Coada calului - ta verde (20 g). Decoct cu 4 lingurite din amestec, la 500 ml de apa. Se beau 3 cesti pe zi.
3. Cirese - cozi (20 g). Porumb - matase (20 g), Mac - capsule (20 g). Coacaz negru - frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la 250 ml de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
4. Strugurii ursului - frunze (15 g), Imortele - flori (15 g), Boz - radacini (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la 250 ml de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
5. Mesteacan - frunze (10 g), Sunatoare - ta (10 g), Rostopasca - ta (10 g), Coada calului - ta verde (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la 250 ml de apa clocotita. Se beau 2 cani pe zi.
6. Mesteacan -frunze (10 g), Oz- paie (10 g), Maturi- ta (10 g), Pir- radacini (10 g). Decoct dintr-o lingura de amestec. la 250 mJ de apa. Se fierbe 5 minute, se strecoara. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
7. Merisor- frunze (10 g), Fasole- teci (5 g), Patrunjel- seminte (5 g), Mesteacan -frunze {5 g), Splinuta - ta (5 g). Decoct dintr-o lingura de amestec, la 250 ml de apa. Se fierbe 10 minute, se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor