mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Laringita

LaringitaInflamatia acuta sau cronica a laringelui, datorata infectiilor bacteriene sau virale, insotind inflamarea cailor respiratorii, caracterizata prin dispnee, voce ragusita si tuse infundata.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anasonul, angelica, bradul, cerentelul, cicoarea, cimbrisorul, cimbrul, ciubotica cucului, coada soricelului, isopul, izma, jalesul, lemnul dulce, lentica, lichenul de piatra, lumanarica, macul de camp, mierea ursului, musetelul, nalba mare, nucul, patlagina, plamanarica, podbalul, rozmarinul, troscotul, salcia, sanzienele galbene, sulfina, teiul, trei-frati-patati, turita mare, leriana.


Retete utilizate


UZ INTERN:

Anasonul - infuzie dintr-o lingurita de fructe, la 300 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se bea in 3 reprize, inainte de masa. Bradul - infuzie din 2 linguri de muguri, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se indulceste cu miere. Se beau 2-3 cani pe zi.
Cicoarea - infuzie din 2 lingurite flori, la o ceasca cu apa clocotita. Se lasa 10 minute. Se beau 1-2 cesti de ceai caldut pe zi.
Cimbrisorul - infuzie din 1-2 lingurite pulbere ta, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Cimbrul - infuzie din 1-2 lingurite de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi. Infuzie concentrata din 2-3 linguri de ta la o cana cu apa (250 ml). Se iau 2-3 linguri pe zi.
Isopul- infuzie din 1-2 lingurite de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Lummarica - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se bea treptat, in cursul unei ziie.
Mierea ursului - decoct din 50 g de ta, la o cana cu apa (300 ml). Se fierbe 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Nalba mare - infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 1-2 cani pe zi. Din radacini se prepara un macerat la rece, dintr-o lingurita, la o cana cu apa, timp de 1 ora. Se adauga un rf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se bea treptat, in cursul unei zile.
Plamanarica - infuzie dintr-o lingura pulbere frunze sau frunze uscate, maruntite, peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa ciocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Podbalul - infuzie preparata din 2-3 linguri de frunze, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se bea indulcita cu miere, treptat, in cursul unei zile.
Rozmarinul - infuzie dintr-o lingurita pulbere de frunze, pesle care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Ceaiuri complexe
1. Tei - flori (20 g). Nalba - flori si frunze (20 g), Ciubotica cucului - flori (20 g), Cimbrisor - ta (20 g), Trei-frati-patati - ta (20 g), Isop - ta (10 g), Feniculul - fructe (10 g). Infuzie din 1-2 lingurite de amestec, la o cana cu apa clo-cotita. Se beau 2-3 cani pe zi.


2. Lichen de piatra - ta (40 g), Musetel - flori (30 g), Rozmarin - frunze (30 g), Angelica - radacina (20 g), Tei - flori (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa ciocotita (300 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Coada soricelului - flori (40 g), Jales - frunze (30 g), Tei - flori (20 g), Troscot -ta (20 g). Infuzie din 2 linguri de amestec, la o cana cu apa ciocotita (300 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
4. Salcie - scoarta (40 g), Turita mare - ta (20 g), Tei-flori (20 g), Troscot- ta (20 g). Infuzie din 2 linguri de amestec, la o cana cu apa ciocotita (300 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
5. Nalba mare - frunze (30 g), radacina (20 g), Coada soricelului- flori (20 g), Lemnul dulce - radacina (20 g), Valeriana - radacina (10 g). Infuzie din 2 linguri de amestec, la o cana (300 ml) cu apa ciocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.


UZ EXTERN:

Amica - infuzie dinlr-o lingurita de flori, la o cana cu apa ciocotita (250 ml). Se face gargara, de 3 ori pe zi.
Feniculul - infuzie dintr-o jumatate de lingurita, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se face gargara.
Musetelul - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se face gargara.
Nucul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate, la o cana cu apa ciocotita (250 ml). Se face gargara.
Patlagina - infuzie din 2 linguri de frunze maruntite, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se face gargara.
Sanzienele galbene - infuzie dintr-o lingura de ta uscata si maruntita, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se face gargara.
Suifina - infuzie djn 2 lingurite de ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se face gargara.
Turita mare - infuzie dintr-o lingura de ta uscata, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se face gargara. Ceaiuri complexe
1, Musetel - flori (20 g), Jales - frunze (20 g), Cimbrisor- ta (20 g), Nalba - frunze (20 g), Mac - capsule (10 g), Cerentel - radacina (20 g). Infuzie din 2 lingurite de amestec, la o cana cu apa clocotita. Se face gargara de 4-5 ori pe zi.
2. Inhaltii cu ulei de Menta, ulei de Brad, ulei de Lentica, turnate in apa fierbinte.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor