mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Ulcerul gastroduodenal

Ulcerul gastroduodenalInflamatie a mucoasei stomacului si a duodenului, care poate conduce la leziuni ce au tendinta patrunderii in profunzime. La ulcerul gastric, durerea este localizata in capul pieptului si apare dupa 30-60 de minute dupa mancare, iar la ulcerul duodenal, durerea apare la 2-4 ore. Se manifesta prin varsaturi si arsuri reirosternale.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: aloea, anasonul, busuiocul, cartoful, chimenul, coada calului, coada soricelului, dudul, frasinul, galbenelele, inul, jalesul, lemnul dulce, maturicea, mierea ursului, morcovul, musetelul, nalba, obligeana, patlagina, plamanarica, rachitanul, roinita, salcamul, stejarul, sunatoarea, tataneasa, varza, volbura, zburatoarea, zmeurul.


Retete utilizate


UZ INTERN:

Aloea - tinctura obtinuta din 100 g frunze tocate, in 400 ml alcool 70. Se iau 10 picaturi, de 3 ori pe zi.
Busuiocul - infuzie dintr-o lingurita pulbere frunze, la o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi. Cartoful - sucul obtinut prin raderea sau stoarcerea cartofilor proaspeti se consuma, 150 g pe zi, inainte de masa de dimineata sau de cea de pranz. Coada calului - decoct dintr-o lingurita de ta maruntita, la o cana cu apa (250 ml) rece. Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Se bea in cursul unei zile. Coada soricelului - decoct din 10 g flori si frunze uscate, la 1 litru de apa. Se fierbe pana scade la jumatate si apoi se strecoara. intreaga cantitate se bea intr-o zi, in 3 reprize.
Dudul - infuzie din 1 -2 linguri de frunze maruntite, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Frasinul - infuzie din 2 lingurite de frunze sau flori, la 300 ml apa clocotita. Se bea fractionat, in timpul unei zile, dupa mesele principale.
Galbenelele - infuzie din 2 lingurite de flori, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, inaintea meselor principale, pe stomacul gol.
Inul - infuzie dintr-o lingurita de seminte, la un pahar cu apa calda. Se Iasa in repaus 20-25 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Jalesul - infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate, maruntite, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Lemnul dulce - macerat la rece din 1-2 lingurite de radacina maruntita, la o cana (250 ml) cu apa. Se bea in cursul unei zile.
Mierea ursului - infuzie dintr-o lingurita de flori, la o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi.
Morcovul - dupa maruntirea radacinii, se trece prin razatoare sau mixer, iar sucul obtinut se consuma zilnic, circa 300 g.
Musetelul - infuzie din 1-2 lingurite de pulbere flori, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Nalba - macerat la rece dintr-o lingurita pulbere radacina, la o cana cu apa (250 ml). Se lasa 30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi. Obligeana - decoct dintr-o lingurita de rizom maruntit, la o cana cu apa rece (250 ml). Se fierbe 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi, inainte de mese. Patlagina - infuzie din 2 linguri pulbere frunze sau frunze uscate si maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se Iasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se ia cate o lingura, la 2-3 ore.
Plamanarica - infuzie dintr-o lingura pulbere frunze, sau frunze uscate, maruntite, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.


Rachitanui - infuzie dintr-o lingurita de pulbere din ta, sau ta uscata, maruntita, peste care se toama o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.
Roinita - infuzie dintr-o lingurita de pulbere frunze, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Salcamul - infuzie dintr-o lingura de flori uscate, peste care se toama o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi, dupa mesele principale.
Stejarul - decoct din 2 lingurite de scoarta maruntita, la o cana cu apa rece (200 ml). Se fierbe 20-30 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Sunatoarea - infuzie din 1-2 linguri cu ta uscata si maruntita, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Tataneasa - decoct din 1-2 lingurite de radacina maruntita, la o cana (200 ml) cu apa rece. Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi, inainte de mese cu o ora.
Varza - se taie varza, apoi se da prin masina sau se stoarce in mixer; sucul obtinut se bea zilnic, circa 300 g.
lbura - infuzie din 2 lingurite pulbere din ta sau ta maruntita, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi, inainte de mese. Zburatoarea - infuzie din 3-4 g ta uscata si maruntita, peste care se toama 1 litru apa clocotita. Se lasa acoperit 5-6 ore si apoi se strecoara. Se bea de 3 ori pe zi, cate 100 ml, inainte de masa.
Zmeurul- infuzie din 1-2 lingurite frunze uscate, maruntite, peste care se toama o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.


Ceaiuri complexe

1. Coada soricelului - flori (20 g), Musetel - flori (20 g), Maturice - flori (20 g), Chimen - fructe (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
2. Lemnul dulce - radacina (20 g). Musetel - flori {20 g), Roinita - frunze (20 g), Coada soricelului - flori (20 g), Sunatoare - ta (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Musetel - flori (20 g), Inul - seminte (20 g), Galbenele - flori (20 g), Jales - frunze (20 g), Nalba - radacina (20 g), Anason - fructe (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
4. Galbenele - flori (20 g). Musetel - flori (20 g). Sunatoare - ia (20 g), Tataneasa - radacina (20 g), Salcam - flori (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
5. Galbenele - flori (40 g), Sunatoare - ta (30 g), Musetel - flori (30 g) sau Coada soricelului - flori (30 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se beau 2-3 cani pe zi, intre mese.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor