mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale ochilor
Index » Boli » Afectiuni ale ochilor
» Virusurile herpetice

Virusurile herpeticeVirusurile herpetice sunt o cauza majora de orbire prin keratita. in Statele Unite, majoritatea adultilor au anticorpi serici antiherpes simplex, indicand o infectie rala in antecedente (modulul 184). Infectia oculara primara este produsa in general de herpes simplex tip 1, mai mult decat de tipul 2. Se manifesta ca o blefaroconjunctita foliculara unilaterala, care se confunda usor cu conjunctita adenorala, exceptand cazurile in care pe tegumentul periocular sau pe conjunctiva apar cule semnalizatoare. Un aspect dendritic al ulceratiei epiteliului corneean, edentiat prin colorarea cu fluoresceina, este patognomonic pentru infectia herpetica, dar este intalnit numai in putine infectii primare. Infectia oculara recurenta se produce prin reactivarea rusului herpetic latent.

Eruptia rala la nivelul epiteliului corneean poate duce la aparitia dendritelor herpetice caracteristice. Afectarea stromei corneei produce edem, vascularizatie si iridociclita. Keratita herpetica se trateaza cu agenti antirali topici, cicloplegice si aciclor pe cale orala. Glucocorticoizii topici sunt eficienti in reducerea cicatrizarii corneei, dar trebuie utilizati cu precautii deosebite, datorita riscului de topire si perforare a corneei. Steroizii topici prezinta, de asemenea, riscul prelungirii infectiei si inducerii glaucomului.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor