mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale ochilor
Index » Boli » Afectiuni ale ochilor
» Keratita

Keratita







Keratita reprezinta o amenintare pentru dere, datorita riscului de opacifiere, cicatrizare si perforatie a corneei. Pe glob, cele doua cauze majore ale orbirii prin keratita sunt trahomul consecutiv infectiei cu Chlamydia si deficitul de vitamina A corelat cu malnutritia. in Statele Unite, lentilele de contact detin un rol major in infectia si ulcerarea corneei.

Nici o persoana cu infectie oculara activa nu trebuie sa poarte asemenea lentile, in examinarea corneei, este important sa se faca diferenta intre o infectie superficiala (keratoconjunctivita) si un proces ulcerativ mai serios, profund. Ultimul este acompaniat de o deteriorare mai marcata a derii, durere, fotofobie, hiperemie si secretie. Examinarea cu lampa cu fanta evidentiaza distrugerea epiteliului corneean, infiltrat tulbure sau abces in stroma si reactie celulara inflamatorie in camera anterioara. in formele sere, puroiul se fixeaza la baza camerei anterioare, dand nastere unui hipopion. Imediat dupa prelevarea de probe corneene pentru coloratiile Gram, Giemsa si pentru culturi, trebuie initiata terapia antibiotica empirica. Antibioticele topice forte sunt deosebit de eficiente, suplimentate cu antibiotice aplicate subconjunctival, dupa cum e necesar. Cei mai frecnti agenti patogeni bacterieni sunt Staphylococcus, Streptococcus (in special S. pneumoniae), Pseudomonas, Enterobacteriaceae, Haemophilus siNeisseria. Pentru Neisseria, antibioticele topice trebuie asociate cu antibiotice pe cale sistemica in scopul eliminarii infectiei sistemice. La un pacient cu keratita, trebuie luata intotdeauna in considerare si o etiologie fungica. Infectiile fungice sunt frecnte in zonele cu clima umeda si calda, in special dupa penetrarea corneei de catre te sau material getal.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor