mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale ochilor
Index » Boli » Afectiuni ale ochilor
» Celulita orbitala

Celulita orbitala







Celulita orbitala produce durere, eritem palpebral, exoftalmie, chemozis conjunctival, reducerea motilitatii, diminuarea acuitatii vizuale, defect pupilar aferent, febra si leucocitoza. Provine deseori de la nilul unui sinus paranazal, in special prin diseminarea din aproape in aproape a infectiei de la nilul sinusului etmoidal prin lama papiracee subtire a orbitei mediale. Antecedentele de infectie recenta a tractului respirator superior, sinuzita cronica, secretii mucoase vascoase sau afectiuni dentare sunt semnificati la orice pacient suspect de celulita orbitala. Trebuie efectuate hemoculturi, dar acestea sunt de obicei negati.

Majoritatea pacientilor raspund la tratamentul empiric cu antibiotice cu spectru larg pe cale intranoasa. Uneori, celulita orbitala are o evolutie extrem de sera, cu o exoftalmie masiva, cecitate, tromboza septica de sinus carnos si meningita. Pentru a preni acest dezastru, celulita orbitala trebuie abordata agresiv chiar din stadiile precoce, prin antibio-terapia inceputa imediat si prin examene imagistice ale orbitelor. Drenajul chirurgical prompt al unui abces orbital sau al unei sinuzite paranazale este indicat in situatia in care, in ciuda tratamentului antibiotic, functia nervului optic se deterioreaza.


Tumorile orbitei produc exoftalmie progresiva, nedureroasa. Cele mai frecnte tumori primare sunt hemangiomul, limfan-giomul, neurofibromul, chistul dermoid, gliomul nervului ptic, meningiomul nervului optic si tumorile benigne mixte ale glandei lacrimale. Tumorile metastatice ale orbitei survin frecnt in carcinomul mamar, carcinomul pulmonar si limfom. Silirea diagnosticului prin aspiratie cu un ac fin, urmata de radioterapia de urgenta, pot salva uneori derea.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor