mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale ochilor
Index » Boli » Afectiuni ale ochilor
» Accidentul vascular cerebral - pierderea artificiala (functionala, nonorganica) de vedere

Accidentul vascular cerebral - pierderea artificiala (functionala, nonorganica) de vedere







Accidentul vascular cerebral se produce atunci cand intreruperea fluxului sanguin din artera cerebrala posterioara catre cortexul vizual este prelungita. Unica informatie obtinuta in urma examinarii este reprezentata de un defect omonim de camp vizual, care se opreste brusc la nivelul meridianului vertical. Accidentul vascular al lobului occipital este datorat de obicei ocluziei trombotice a sistemului vertebrobazilar, emboliilor sau disectiei. Hemoragiile lobare, tumorile, abcesele si malformatiile arterio veno ase sunt alte cauze frecvente de pierdere de vedere hemianopsica corticala.
Pierderea artificiala (functionala, nonorganica) de vedere este acuzata de isterici sau simulanti. Acestia din urma cuprind marea majoritate, ei fiind in cautare de simpatie, tratamente speciale sau castiguri financiare, prin simularea pierderii de vedere. Diagnosticul este suspectat atunci cand antecedentele sunt atipice, datele examenului fizic sunt absente sau contradictorii, testele furnizeaza date inconsistente si poate fi identificat un motiv secundar. in societatea noastra litigioasa, incercarile de a obtine recompense in mod fraudulos au dat nastere unei epidemii de pierdere de vedere artificiala.


Pierderea cronica de vedere Cataracta reprezinta opacifi-carea cristalinului intr-o masura suficienta pentru a diminua vederea. Majoritatea cataractelor elueaza lent, ca rezultat al procesului de imbatranire, ducand la afectarea progresiva a vederii. Cataracta se produce mai rapid la pacientii cu antecedente de traumatisme oculare, uveita sau diabet zaharat. Cataractele se intalnesc intr-o serie de boli genetice, ca distrofia miotonica, neurofibromatoza tip 2 si galactozemia. Radioterapia si tratamentul glucocorticoid pot avea ca efect advers inducerea cataractei. Cataractele asociate cu radioterapia sau glucocor-ticoidoterapia au o localizare posterioara subcapsulara tipica. Cataracta poate fi detectata prin observarea unui reflex rosu deficitar atunci cand se vizualizeaza cu oftalmoscopul lumina reflectata de fundul de ochi sau la examinarea ochiului dilatat cu lampa cu fanta.


Singurul tratament al cataractei consta in extractia chirurgicala a lentilei opacifiate. in Statele Unite se practica anual peste un milion de interventii chirurgicale pentru cataracta. Operatia este in general efectuata sub anestezie locala retrobulbara, in ambulator. Remarcabilele inovatii tehnice au facut posibila aspirarea cataractei cu lasarea intacta a capsulei cristalinului (extractia extracapsulara a cataractei), ativ cu metoda clasica de indepartare a intregului cristalin cu tot cu capsula (extractie intracapsulara a cataractei). Ulterior, in capsula goala a cristalinului din camera posterioara, se introduce o lentila intraoculara de plastic sau de silicon, care inlocuieste cristalinul natural, ducand la recuperarea rapida a vederii. Peste 95% din pacientii care au fost supusi interventiilor de extractie a cataractei pot prezenta o imbunatatire a vederii. La multi pacienti, capsula cristalinului ramasa in ochi dupa extractia cataractei se opacizeaza in cele din urma, producand oportun in elutia bolii.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor