mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale ochilor
Index » Boli » Afectiuni ale ochilor
» Melanomul

Melanomul







Melanomul coroidei este cea mai frecventa tumora primara a globului ocular (sa 111-l5). Determina fotopsie, scotom extins si pierderea vederii. Un melanom de dimensiuni mici este deseori dificil de diferentiat de nevul coroidal benign. Pentru silirea caracterului malign al proliferarii sunt necesare examene seriate efectuate cu atentie. Tratamentul melanomului este controversat. Optiunile includ enuclearea, rezectia locala si iradierea. Tumorile metastatice ale globului ocular sunt mai numeroase decat tumorile primare cu origine la nivelul uveii. Carcinomul mamar si cel pulmonar au o predilectie speciala pentru diseminarea la nivelul coroidei sau irisului. Leucemiile si limfoamele, de asemenea, invadeaza in mod obisnuit tesuturile oculare. Uneori, singurul lor semn la examinarea ochiului consta in prezenta unui detritus celular in corpul tros, care poate mima o uveita posterioara cronica. Tumorile retrobulbare ale nervului optic (meningioame, glioame) sau tumorile chiasmatice (adenoame pituitare, meningioame) produc pierderea treptata a vederii, cu putine date obiective la examinare, exceptand paloarea discului optic. Rar, expansiunea brusca a unui adenom hipofizar datorita infarctizarii si sangerarii (apoplexie pituitara) produce pierderea acuta retrobulbara a vederii, cu cefalee, greata si paralizii de ner motori oculari.

La orice pacient cu defecte de camp zual sau atrofie optica, la care rezuirea atenta a antecedentelor si examenul clinic temeinic al ochiului nu au identificat cauza, trebuie luate in considerare examenele CT si RMN (ura 28-4).


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor