mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale ochilor
Index » Boli » Afectiuni ale ochilor
» Migrena clasica

Migrena clasicaMigrena clasica (modulul 364) se produce de obicei cu o aura vizuala ce dureaza aproximativ 20 de minute. intr-un atac tipic, un mic defect din centrul campului vizual se deplaseaza spre periferie, lasand un scotom tranzitor in urma sa. Limita extensibila a scotomului din migrena are o margine care scanteiaza, danseaza sau o margine in zig-zag, asemanatoare cu bastioanele unei fortarete, de unde termenul de "spectru de fortificatii\". Modul in care pacientii descriu spectrele de fortificatii variaza foarte mult, putand fi confundate cu amauroza fugace. Spectrele de fortificatii din migrena de obicei dureaza mai mult si sunt percepute in ambii ochi, in timp ce amauroza fugace are durata mai scurta si apare numai la un singur ochi. Fenomenele de migrena raman vizibile si in intuneric sau cu ochii inchisi. in general sunt limitate fie la hemicampul
vizual drept, fie la cel stang, insa uneori sunt implicate simultan ambele campuri. Pacientii prezinta de obicei antecedente chi de atacuri stereotipice. Dupa retrocedarea simptomelor vizuale, la majoritatea pacientilor apare cefaleea.


Atacurile ischemice tranzitorii datorate insuficientei rtebro-bazilare determina simptome vizuale omonime acute. Multi pacienti descriu in mod gresit simptomele fie la ochiul stang fie la cel drept, cand de fapt ele apar in hemicampul drept sau stang la nilul ambilor ochi. intreruperea fluxului sanguin catre cortexul vizual produce incetosarea sau intunecarea subita a derii, uneori cu lumini stralucitoare sau alte fenomene poziti care mimeaza migrena. Atacurile ischemice corticale au o durata mai scurta decat migrena, apar la varstnici si nu sunt urmate de cefalee. Se pot asocia semne de ischemie a trunchiului cerebral, cum sunt diplopia, rtijul, parestezia, slabiciunea sau disartria.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor