mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale ochilor
Index » Boli » Afectiuni ale ochilor
» Uveita

Uveita





Uita care afecteaza structurile anterioare ale ochiului poarta numele de irita sau iridociclita. Diagnosticul necesita examinarea cu lampa cu fanta pentru identificarea celulelor inflamatorii care plutesc in umoarea apoasa sau sunt depozitate pe endoteliul corneean (precipitate keratinice). Uita anterioara se dezvolta in sarcoidoza, spondilita anchilozanta, artrita reumatoida junila, afectiunile intestinale inflamatorii, psoriazis, sindromul Reiter si boala Behcet. E asociata, de asemenea, cu infectia herpetica, sifilisul, boala Lyme, oncocercoza, tuberculoza si lepra.

Desi uita anterioara poate sa apara in asociere cu o multitudine de afectiuni, in majoritatea cazurilor cauza nu a fost identificata. Din acest motiv, evaluarea prin
analize de laborator este de obicei rezervata pacientilor cu uita anterioara recurenta sau sera. Tratamentul este directio-nat catre reducerea inflamatiei si a cicatrizarii, prin utilizarea judicioasa a steroizilor topici. Dilatarea pupilei reduce durerea si previne formarea sinechiilor.

Uita posterioara este diagnosticata prin observarea inflamatiei corpului vitros, retinei sau coroidei la examinarea fundului de ochi. Posibilitatea ca uita posterioara sa se asocieze cu o boala sistemica identificabila este mai mare decat in cazul uitei anterioare. Unii pacienti prezinta panuita sau inflamarea ambelor segmente ale ochiului, atat cel anterior cat si cel posterior. Uita posterioara este o manifestare a unor boli autoimune ca sarcoidoza, boala Behcet, sindromul Vogt-Ko-yanagi-Harada si afectiunile intestinale inflamatorii. Acompaniaza de asemenea boli precum toxoplasmoza, oncocercoza, cisticercoza, coccidioidomicoza, toxocarioza si histoplasmoza; infectii produse de microorganisme cum sunt Candida, Pneumo-cystis carinii, Cryptococcus, Aspergillus, herpes si virusul citomegalic (Plansa III-l); si alte boli ca sifilisul, boala Lyme, tuberculoza, boala zgarieturilor de pisica, boala Whipple si bruceloza. in scleroza multipla, modificarile de inflamatie cronica se pot produce in periferia extrema a retinei (pars itis sau uita intermediara).



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor