mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiuni ale ochilor
Index » Boli » Afectiuni ale ochilor
» Nistagmusul vestibular

Nistagmusul vestibularNistagmusul vestibular se produce datorita disfunctiei labirintice (boala Meniere), nervului vestibular sau nucleului vestibular din trunchiul cerebral. Nistagmusul vestibular periferic surne frecvent in atacuri discrete, cu simptome de greata si vertij. Se pot asocia tinitusul si hipoacuzia. Modificarea brusca a pozitie capului poate provoca sau exacerba simptomele.


Nistagmusul orientat in jos surne consecutiv leziunilor vecine jonctiunii craniocercale (malformatia Chiari, invagi-natia bazilara). A fost de asemenea raportat in accidentul vascular al trunchiului cerebral sau cerebelului, intoxicatia cu litiu sau cu anticonvulsivante si scleroza multipla. Nistagmusul orientat in sus este asociat cu leziuni ale tegmentumului pontin prin infarct, demielizare sau tumori.
Opsoclonusul este o tulburare rara, dramatica a miscarilor oculare, care consta in accese de secuse consecutive (secuso-manie). Cand secusele sunt limitate la ul orizontal, este preferat termenul dcflutter ocular. Este un semn de neuro-blastom, encefalita, traumatism sau sindrom paraneoplazic. A fost semnalat ca un fenomen benign, tranzitor, la pacienti altfel sanatosi, probabil ca o consecinta a unei encefalite rale oculte usoare.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor